Blog ini adalah platform perkongsian tentang Shaklee dan Info Kesihatan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Followers

Friday, February 24, 2017

Pengedar Shaklee Area Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor




Saya ialah pengedar sah Shaklee di area Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor.

Selain area yang dinyatakan di atas, saya juga melakukan delivery di area berdekatan dan tertakluk kepada caj delivery :

  • Taman Sierra Perdana
  • Taman Nusa Damai
  • Taman Kota Masai
  • Taman Cahaya Masai
  • Kota Puteri
  • Permas Jaya
  • Plentong
  • Taman Austin Perdana
  • Taman Mount Austin

Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Your Favourite SID / Shaklee Independent Distributor :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
Facebook Page : Kedai Vitamin Bandar Seri Alam
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

Masa Untuk Kembali Menulis dan Berkongsi di Blog


Assalamualaikum. Jam 2.50 am di sini

I'm back!!

Cek-cek semula, post terakhir di blog ini bertarikh 15 Oktober 2016. Bermakna genap 4 bulan lebih saya membiarkan blog ini sepi tanpa sebarang tulisan terbaru dan perkongsian mengenai Shaklee.

Dah lupa ke Shaklee kerr...

Hehehe.. taklah.. Mana boleh lupa
Shaklee ialah bisnes pertama yang saya buat, yang betul-betul saya cinta kerana bertitik tolak dari bisnes Shaklee lah, yang membuatkan saya duduk bersendirian memikirkan jauh tentang masa depan, cita-cita dan impian hidup saya.
Yang membuatkan saya sedar, what matters most in my life.

Rasanya banyak bisnes yang saya dah buat sebelum ini. Semuanya untuk tambah duit poket, extra income tapi belum pernah lagi buat saya visualize apa saya nak jadi dalam masa 5, 10, 20 tahun akan datang.

Dalam tempoh 4 bulan ini, sebenarnya saya menyepikan diri sekejap dari Shaklee. Reasonnya, sales saya agak slow dan sangat slow, despite of macam-macam yang saya dah buat.
Saya consume Shaklee dah lama dah, pastu lepas setahun baru terbuka hati nak daftar ahli, kemudian lepas setahun baru decide nak buat bisnes Shaklee, dan lepas setahun, masih lagi di rank Distributor.

Saya akui, saya rasa down sangat-sangat pada masa itu. Huhuhu...

Down sebab tak capai target, down sebab bonus tak seperti yang diinginkan, apatah lagi saya sudah berhenti kerja. Yes, saya sudah berhenti kerja kerana ingin fokus pada keluarga. Sudah terbiasa bergaji dan punya duit sendiri, sebab tu saya betul-betul buat bisnes Shaklee, tapi bonus yang saya perolehi tak cukup untuk cover keperluan saya pada masa tu.

Saya rasa down sangat... Huhuhu...

Tapi lepas tempoh 4 bulan ni, saya rasa macam saya disuntik semangat baru.
Rasa semangat, rasa berkobar-kobar. Kenapa entah. Saya pun tak tahu.
Alhamdulillah, order sudah mula masuk.
Customer lama mula contact saya dan repeat order.
Customer baru pun dah mula hubungi saya.
Saya tak pasti mereka semua ni datangnya dari mana
Dan saya rasa saya dapat close deal dengan lebih mudah berbanding sebelum ini.

Saya pun hairan. Kenapa ye?

Pada masa yang sama, anak Shaklee saya pun cakap nak serius bisnes semula. Saya tambah bersemangat. Kemudian ada 2 orang ahli baru, yang baru daftar ahli, pun cakap nak mula serius buat bisnes Shaklee dan minta tunjuk ajar.

Saya terpana. Terkesima pun iya juga.

Terasa api semangat menyala-nyala dan menderu-deru. Terus saya create whatsapp group "Basic Shaklee" minggu lepas. Saya dah mula sharing pasal bisnes Shaklee dan minggu ini akan bersambung topik tentang produk / produk knowledge pula.

Bila ada prospek contact, cakap nak beli Shaklee, tapi last-last tak jadi, saya tak lagi rasa down atau frust macam dulu. Saya rasa saya lebih terbuka hati, berlapang dada dan dapat handle rejection dengan lebih baik.

Apa dah jadi? Saya pun tak tahu.

Tapi apa yang saya tahu, setiap apa yang berlaku sekarang ni, takkan saja-saja jer jadi macam ni. Pastinya Allah yang gerakkan hati saya, Allah sedang atur yang terbaik. Allah tahu betapa saya merasai kepuasan tak terhingga bila dapat menulis, sebab tu Allah lorongkan saya untuk kembali semula menulis dan berkongsi tentang Shaklee di blog ini.

Mudah-mudahan, selepas ini jalan saya dengan Shaklee lebih lancar selancar-lancarnya berbanding dahulu. Saya nak perbaiki segala kekurangan dan kelemahan saya, mudah-mudahan saya tidak akan mempersiakan lagi peluang yang Allah berikan kali ini : SEMANGAT & KEKUATAN LUARBIASA UNTUK MENCAPAI IMPIAN.

In shaa Allah.



***********************************************************************

Your Favourite SID / Shaklee Independent Distributor :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
Facebook Page : Kedai Vitamin Bandar Seri Alam
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

Jom Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya dan Mula Jana Pendapatan Dari Rumah Hari Ini :)




Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)