Top Social

Makan Ubat vs Makan Vitamin

Monday, August 28, 2017

Makan vitamin untuk menampung kekurangan nutrisi dalam diet seharian kita.


Tidak bermakna, jika kita jatuh sakit, kita bergantung kepada vitamin sahaja untuk cepat sembuh cepat baik.


Dalam situasi seperti ini, tetap perlu berjumpa doktor dan tetap perlu makan ubat mengikut arahan yang ditetapkan


Jadi jangan salah faham ye. vitamin itu bukan ubat.



Vitamin bertindak untuk membantu tubuh badan meningkatkan pertahanannya daripada diserang penyakit


Tetapi jika jatuh sakit juga / demam / batuk kuat dan sebagainya, sila berjumpa doktor segera



Since Uni dulu bekerja dalam bidang ISO management system
Uni lebih suka guna terms ini :)


corrective action - makan ubat
preventive action - makan vitamin


Berminat nak dapatkan info lanjut supplement Shaklee yang sesuai untuk anda sekeluarga? Jangan malu jangan segan, jom whatsapp Uni +60187669798.



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

Bagaimana Vivix Membantu Mengawal Gula Dalam Darah?

Friday, August 25, 2017

Selalu kita dengar pesakit DIABETES akan diberi INSULIN kan? Sebenarnya INSULIN tidak dapat menyembuhkan DIABETES. INSULIN hanya akan membantu pesakit DIABETES untuk terus hidup. 


Pesakit DIABETES tidak mati kerana ketinggian paras gula dalam darah. Sebaliknya, mereka terpaksa bertahan menghadapi komplikasi jangka panjang. Paras gula yang tinggi dalam darah dalam jangkamasa yang panjang boleh membawa komplikasi berikut :

  • Serangan Jantung (arterosklerosis)
  • Masalah Mata (retinopati)
  • Masalah Neurologi/Saraf (Neuropati)
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Masalah ginjal (kegagalan buah pinggang)
  • Jangkitan kuman disebabkan sistem imun yang rendah


Jika orang terdekat kita mengalami diabetes, kita mesti berusaha membantu melambatkan atau terus mencegah komplikasi di atas bermula seberapa mampu yang boleh. Ianya membantu melanjutkan usia, malah yang lebih penting meningkatkan kualiti hidup orang tersayang.



Bagaimana Vivix Membantu Mengawal Gula Dalam Darah?




Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan memperlahankan atau mengurangkan sindrom resistansi insulin.

Ramuan Vivix mampu meningkatkan pembentukan mitokondria, dan seterusnya menggalakkan peningkatan tenaga dengan membantu membaikpulih sel-sel dalam badan yang telah rosak. Perlu diketahui setiap hari sejuta serangan berlaku merosakkan sel DNA manusia. Disebabkan Vivix satu-satunya supplement yang mampu menembusi DNA manusia, jadi Vivix bertindak membaiki dan melindungi sel-sel DNA manusia dengan efisien.Vivix juga membantu melambatkan kerosakan sel dalam badan manusia dan melambatkan penuaan sel serta merupakan supelement anti-penuaan terbaik didunia.



Bagaimana Resveratrol Membantu Mengawal Gula Dalam Darah?



2 cara resveratrol membantu tubuh kita :-


1) Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

- Insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan masalah diabetis.


- Apabila tubuh hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal paras gula dalam darah. Fungsi Resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin. Oleh itu, ia membantu mengawal dari insulin keluar berlebihan untuk mengawal aras gula dalam darah tersebut.


2) Mengaktifkan enzim yang berkuasa pada tubuh kita


- Mencegah atau menyembuhkan diabetis, satu enzim yang dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini berfungsi tehadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.


1 botol Vivix bersamaan dengan 150 ml, tahan selama 2 minggu hingga 1 bulan lebih. Jom dapatkan info lanjut dengan terus whatsapp Uni di 0187669798.



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

Apa Kaitan Rokok Dengan Penuaan?





Penuaan ialah sesuatu yang kita tak perasan ia terjadi sebenarnya.



Yang perasan timbulnya tanda-tanda penuaan pada diri kita ialah mereka yang sentiasa berada dan melihat kita setiap hari.


Tetapi apabila merokok, penuaan berlaku dengan lebih cepat daripada kadar waktunya dan pada masa inilah akan timbulnya garis-garis halus di muka.


Bahan kimia dalam rokok sebenarnya menghalang jumlah oksigen yang sepatutnya sampai pada kulit dan mengganggu penyerapan vitamin C yang diperlukan oleh kulit untuk memperbaiki dirinya


Jadi jauhkanlah diri dari asap rokok
Penuaan boleh dilambatkan.


Jika diri anda sendiri serius untuk berhenti merokok, ataupun anda ingin membantu orang yang anda sayang berhenti merokok, boleh berusaha dengan mengambil supplement untuk mengurangkan ketagihan merokok.



Bagaimana Vivix yang mengandungi resveratrol 10 kali lebih tinggi ini dapat membantu perokok untuk berhenti merokok?



  • Vivix membantu men-detox-kan nikotin dari dalam darah, organ, otak, dan sebagainya. Bila nikotin dah tiada, rasa ketagih badan kita nak nikotin pun hilang.

  • Orang merokok merasakan satu ‘feeling’ bila dia hisap rokok. Sebab tu lah apabila dia berhenti menghisap rokok, otak dia rasa lain macam je dan terus memanggil-manggil untuk dia hisap rokok balik bagi mendapatkan semula ‘feeling’ tu. Vivix boleh memberikan ‘feeling’ tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok.

  • Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal ni teruk-teruk juga. sebab tu ramai orang yang berhenti merokok secara tiba-tiba, dia kena macam-macam penyakit. Senang cakap, badan ‘terkejut’ dengan keadaan yang dia tak biasa (takde sumber nikotin). Insya-Allah dengan Vivix boleh redakan kejutan tu.


Di bawah ini Uni kongsikan feedback customer :











Sekiranya anda ingin berhenti merokok dengan Vivix yang jauh lebih mudah dan selamat, boleh hubungi Uni seperti detail di bawah :)


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

Trauma Semasa Berpantang Selepas Melahirkan Anak Pertama

Thursday, August 24, 2017

Uni start consume Ostematrix a.k.a. pil kalsium ni start masa berpantang lepas lahirkan Aimi .


The reason Uni ambil ostematrix ni sebab a bit trauma masa berpantang lepas lahirkan Haziq dulu.


Nak buang air kecil susah... nak buang air besar lagi lah susah... sampai menangis dalam bilik air sebab nak membuang tapi tak boleh... nak teran takut jahitan terbuka.. sakit sakit sakit...


Hazab sangat rasa masa tu... so masa berpantang kali kedua, tobat dah takmo lalui pengalaman macam tu lagi


Google punya google jumpalah Ostematrix, terus beli & makan and guess what, Uni boleh membuang dengan lancarnya... just teran sikit jer and here you goooooooooooooooo! tersenyum riang dalam bilik air tau uolss!!!


Habis berpantang, terus continue lagi sebab menyusukan Aimi pulak.. working mother lah masa tu keje pulak dalam plant, memang kene amik supplement..


Alhamdulillah ostematrix ni jadi milkbooster bagi Uni juga plus ESP dan Uni dapat susukan Aimi sampai 2 tahun... fuh, Uni punya happy masa tu rasa macam grad degree + master + phd sekaligus!! hahahaha...


So untuk ibu mengandung, ibu berpantang & ibu menyusu, Uni memang suggest sangat ambil Ostematrix ni



Kalaupun tak fall into the 3 categories above (macam Uni sekarang ni), tetap ambil ostematrix jugak okey.


Tahu kan masalah tulang rapuh lebih banyak menyerang wanita berbanding lelaki? so itu sebabnya pengambilan kalsium ialah kewajipan setiap hari :)


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

Macamana Nak Cerita Shaklee Cara Layman Mudah Faham

Wednesday, August 23, 2017

1) ALFALFA COMPLEX

Orang dulu minum air telaga banyak kandungan galian. Badan kita perlu 'trace minerals' untuk membantu fungsi hormon, tisu dan organ lancar sehingga optima.


Alfalfa mengandungi banyak garam surih sebab akarnya yang dalam. Banyak kelebihan Alfalfa untuk manusia terutamanya membantu menghilangkan bau badan dan keputihan, meningkatkan pengeluaran susu, penghadaman, sakit sendi (arthritis), allergy dan macam-macam lagi.


Dalam bahasa Arab, 'alfun' bermakna seribu. Jadi ia seribu guna. Ayahanda pastikan dapat minima 10-20 biji sehari in my diet.



2) HERB-LAX (detoks usus)

Kalau usus lembu  hanya makan rumput pun busuk, apa lagi kita yang makan macam-macam. Sampah yang tak dibuang akan jadi busuk. Pastikan ambil Herb-lax bagi yang susah buang air besar, nak kulit cantik dan cegah kanser usus (bila berumur 50-an ke atas).



3) OSTEMATRIX

Masyarakat kita kurang minum susu segar atau produk tenusu seperti keju. Sebab itu sakit lutut, pinggang, kebas-kebas serta cepat bongkok bagi wanita dan juga penyakit osteoporosis (reput tulang) dah menjadi wabak.


Keperluan kalsium dan magnesium adalah satu kemestian. Ayahanda pastikan dapat ambil Ostematrix sebelum tidur.





====================================
Credit to Master Ayahanda Haji Roslan Ghazali

====================================


Untuk info lanjut berkenaan produk di atas atau mana-mana produk Shaklee yang lain, boleh hubungi Uni yea :)



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

Orang Gagal vs Orang Berjaya

Tuesday, August 22, 2017

Orang yang gagal punya 1,001 alasan kenapa mereka gagal 
.
Orang yang berjaya punya 10,001 sebab kenapa mereka perlu terus usaha dan berjaya



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

Sihat dan Ceria di Usia 50-an

Monday, August 21, 2017



Usia Ibu dan 55 tahun dan Ayahanda 57 tahun. Kami enjoy life in our 50s. Alhamdulillah.


Tiada rahsia tiada petua. Yang semua orang tahu kami pengamal tegar supplement semulajadi no. 1 di USA iaitu Shaklee. Bukan baru tapi dah berpuluh tahun terutamanya Vivix dan Collagen Powder. Mula guna shaklee seawal umur 31 tahun.



Sebab kami yakin nak sihat, mesti tak sayang duit untuk MELABUR dan istiqamah mengamalkan supplement (pastikan yang selamat dan berkualiti) di samping jaga makan, cukup rehat, kawal stress dan juga exercise.


Gambar terbaru di Cowboy Town Tuaran tu tanpa make up tanpa edit



Selamat berkongsi kepada yang tersayang tanpa was-was yea :)


HEALTH IS REAL WEALTH


====================================
Credit to Master Ayahanda Haji Roslan Ghazali
====================================


Daripada perkongsian di atas, bermakna sudah lebih 20 tahun mengamalkan supplement Shaklee. Jadi yang baru nak cuba, bolehlah cuba hari ini dan jangan risau kerana shaklee dijamin sentiasa selamat, sentiasa berkesan, sentiasa semulajadi.


Rangkaian produk bukan hanya tertumpu kepada dewasa dan warga emas sahaja, tapi juga untuk kanak-kanak dan juga ibu hamil, berpantang dan menyusu


Untuk info lanjut produk mana yang sesuai, boleh wassap Uni yea :)



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

2 Vitamin Asas Mesti Ambil Untuk Kulit Cantik

Saturday, August 19, 2017

Sebenarnya untuk mereka yang fokus kepada set kesihatan dan kecantikan kulit Shaklee, ada beberapa jenis item yang Uni cadangkan.


Antaranya ESP, Vitamin C, Vitamin E, Collagen Powder, Vivix dan B-Complex


Tapi yang paling asas ialah bermula dengan protein dan vitamin C dahulu dan di Shaklee kami ada ESP dan Vitamin-C Plus (vitamin C). Uni dulu pun start dengan consume ESP pastu baru add on Vitamin C dan yang lain-lain




Apakah KELEBIHAN ESP?
.
- Memudarkan parut jerawat
- Mengawal pertumbuhan jerawat
- Kulit menjadi lebih tegang dan sihat
- Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang
- Menguatkan daya ingatan
- Kulit menjadi lebih anjal dan gebu
- Melindungi dan menjaga rahim
- Mengandungi PROTIEN lengkap
- Sangat mengeyangkan
- Paras Glisemik Indeks (GI) yang rendah (hanya 39) untuk mengekalkan paras gula dalam darah


Apakah KELEBIHAN Vitamin C Shaklee?
.
- Baik untuk imunisasi dan daya tahan badan
- Mengurangkan simptom demam dan selsema
- Perlindungan sinar UV
- Mengurangkan kesan SUNBURN
- Menjadikan kulit lebih gebu
- Melembabkan kulit dari dalam
- Mengurangkan minyak dekat muka
- Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan
- Tona kulit menjadi lebih sekata
- Melindungi badan dari radikal bebas
- Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan kan luka
- Mencerahkan kulit secara semulajadi
- Membantu kelihatan lebih muda



Nampak kan ESP dan Vitamin C bukan hanya untuk kulit semata-mata, tapi juga untuk kesihatan menyeluruh. Kira macam bonuslah, consume untuk kulit tapi dapat juga baaaanyakk manfaat lain. sebab tu berbaloi sangat consume ESP dan Vitamin C ini, lagipun 1 set ni tahan untuk 2-6 bulan penggunaan :)



Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

3 Simple Rules - Go, Ask, Step Forward


If you do not GO after what you want,
You'll NEVER have it


If you do not ASK,
The answer will always be NO


If you do not STEP FORWARD
You'll always be in the SAME PLACE



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

1 Persamaan Mesti Ada Dalam Kebanyakan Set Kesihatan Shaklee

Friday, August 18, 2017

Set Family Wellness
Set Kesuburan
Set Hamil
Set Berpantang
Set Menyusu
Set Milkbooster
Set Slimming
Set Puasa & Sahur


nak tahu tak apa persamaan dalam setiap set kesihatan di atas?



persamaannya ialah - dalam setiap set pasti mengandungi PROTEIN, kerana PROTEIN merupakan BLOK ASAS & MAKANAN kepada sel kita. PROTEIN penting untuk PEMBENTUKAN & PEMBAHARUAN SEL.


Jadi bila set sihat dan cukup zat, PENYERAPAN NUTRIEN menjadi lebih optimum :)


Oleh sebab itu ESP ialah satu-satunya supplement yang dicadangkan dalam kebanyakan set kesihatan Shaklee :)


❤ Nak KURUS : ESP mengawal selera makan dan rasa kenyang dengan lebih lama.

❤ Nak PUASA : ESP membekalkan tenaga sepanjang hari.

❤Nak TAMBAH SUSU IBU : ESP menggalakkan penghasilan susu dan susu menjadi lebih pekat serta menyokong perkembangan bayi.

❤ Nak CANTIK : ESP memberikan kulit yang cantik, otot, kuku dan rambut yang sihat.

❤ Nak SIHAT : ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya dan mengurangkan risiko penyakit akibat radikal bebas

❤ Nak SUBUR / HAMIL : ESP dapat membantu keseimbangan hormon dan kurangkan gejala menopaus

❤ Nak KAWAL GULA DALAM DARAH : ESP mengawal gula dalam darah.

❤ Nak KAWAL KOLESTROL : ESP menyokong paras LDL kolestrol yang sihat.
.
.
No wonder lah ESP ni salah satu supplement WAJIB consume untuk semuaaaaaa orang sama ada baru nak cuba-cuba consume supplement Shaklee atau yang dah lama consume Shaklee.
.
.
Uni sendiri dah consume ESP sejak tahun 2013 lagi.
BERBALOI YANG AMATTTTTTTTTT!



Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Nilai Wang Semakin Kecil

Thursday, August 17, 2017

Tahukah anda satu perkara yang tidak dapat dielakkan adalah kita semakin tua (aging)?


Yang dapat kita usahakan adalah kurangkan kadar proses penuaan (slow down the aging process) dengan memperbaiki gaya hidup.


Satu perkara lagi yang kita tidak dapat elakkan adalah nilai wang semakin mengecil. Kadar inflasi tidak terkawal, harga barang semakin mahal. Tadi semasa dalam ERL dari KLIA temuramah seorang warga Filipina katanya untuk hidup selesa di Manila memerlukan RM4500.00 sebulan. Kalau di KL mungkin RM3500.00 masih bawah paras kemiskinan bermakna kebanyakan graduan kita yang baru bekerja adalah termasuk kategori miskin bandar.




Kita tak dapat ubah trend ekonomi tetapi kita dapat ubah "mindset" untuk jana sumber pendapatan kedua dan tidak berpeluk tubuh hanya mengharap dari single income sahaja.


Kita mesti bangun berusaha dan bersaing untuk mengubah masa depan kita dan anak-anak kita.


Inilah MISI ayahanda untuk melihat anak-anak muda dapat income tambahan yang selesa seterusnya membina "lifetime passive income" melalui biz yang dah terbukti lebih 60 tahun di dunia.


PM rakan kongsi dan biz leader kami.


====================================
Credit to Master Ayahanda Haji Roslan Ghazali


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

Kalau Rasa Susah, Jangan Merungut

Tuesday, August 15, 2017

"kalau rasa susah, jangan merungut
Allah ada something big untuk masa depan kita
kena yakin dan percaya setiap usaha bukanlah sia-sia"
~words from someone whom I cannot tag her here, but she is in my friendlist~


beberapa bulan lepas Uni berdepan dengan satu situasi yang buat fikiran agak kusut
Uni tahu Uni kena cari jalan keluar dan Uni tahu Uni memang kena cari seseorang yang boleh tolong tunjuk dan guide Uni how to solve this problem
sebab Uni dah stuck dalam problem ni quite some time juga..huhu..


Hari-hari Uni berdoa pada Allah mohon ditunjukkan jalan keluar dan ditemukan dengan orang yang boleh bantu Uni dan TUNJUK CARA macamana nak selesaikan masalah yang dihadapi


mula-mula tu tak rasa apa-apa.. tapi lama kelamaan dalam hati ni terdetik nama dia dan memang nama dia sahaja.. (Uni ada baca blog dia tapi setakat blog saja. memang tak tahu fb / ig / page nya)


tapi dia tak guna nama betul (di blog nama samaran)
jadi Uni cuba search di fb guna nama samaran tu akhirnya jumpa juga!!
Uni terus baca semua post-post di fb dia
dan dapat rasa dalam hati ini "she is the one. Allah shows this person to me despite of so many people out there"


Uni beranikan diri pm dia
masa tu berharap sangat dia reply secepat mungkin
tapi tunggu punya tunggu, takde reply


Uni taknak stop sampai situ saja
Uni tahu Uni mesti usaha sampai dapat sampai jadi
Uni beranikan diri wassap dia
dan bila dia reply, Uni rasa bersyukur, happy, excited sampai bergenang air mata... I just don't know why... mungkin kerana terlalu mengharapkan pertolongan dan perlu bantuan segera..


dan kini masuk 5 bulan usia perkenalan dan dia sudah banyak memperbetulkan direction Uni malah mencurahkan ilmu, menunjuk ajar, menginspirasikan dan macam-macam lagi tanpa jemu
dan setiap apa yang dia kongsikan dan tunjuk ajar ialah apa yang Uni mohon dalam doa pada Allah s.w.t. sebelum ini
subhanallah...


Uni pegang kata-kata dia
"rezeki kita memang dah ada. Yang penting teruskan usaha dan kena selalu bersyukur dalam kehidupan ini. Susah ke senang ke, kena selalu bersyukur sebab kita merancang tetapi perancangan Allah itu maha hebat, lebih tepat dan lebih sesuai dengan kesanggupan kita sebenarnya"


wallahualam. semoga perkongsian ini ada manfaatnya dan semoga Allah permudahkan semua urusan kita yang dalam kesukaran dan sangat memerlukan pertolongan daripada Allah s.w.t. Berdoalah, mohonlah sungguh-sungguh, Allah pasti tunjuk jalan keluar.


#matamasukhabuk
#tiadasesuatuyangsiasia
#whentheresawilltheresaway


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

Vitamin C Kesukaanku!

Monday, August 7, 2017

Kurangkan gula dalam minuman
Lebihkan vitamin dalam senyuman, boleh? 😁


pagi ni Uni nak share tentang Vitamin C
Uni ada masalah alah pada habuk dan cuaca sejuk pagi / aircond
kalau bangun pagi, rumah yang senyap tu boleh jadi meriah bak festival sebab Uni bersin non-stop
haaa meriah tak meriah tu, Uni yang seksa tau
penat bersin, berair hidung, sakit hidung, mata merah berair
berhelai-helai tisu memang tak lepas kat tangan
tisu kotak ialah benda wajib yang mesti ada dengan Uni
can u imagine?


Uni takde resdung (sinusitis) tapi Uni ada rhinitis dan puncanya ialah yang Uni cakap tadi
cara nak atasi - elakkan pada punca yang menyebabkan Uni bersin non stop



yang bab habuk tu okeylah. hasben bantu bersihkan mana-mana bahagian rumah / perabot yang berhabuk
tapi bab sejuk pagi / aircond, acaner nak buat?


so Uni start makan vitamin C shaklee tahun 2013. masa berpantang lepas lahirkan Aimi. tak fokus pun untuk kurangkan rhinitis ni sebenarnya, tapi lebih kepada nak kuatkan sistem imun badan





then Uni realize dalam tempoh 6 bulan ke setahun lepas ambil vitamin C ni, pagi-pagi rumah dah tak meriah dah dengan bersin Uni (hahaha..) sampai hasben cakap "macam dah lama tak dengar bersin pagi-pagi"


dan alhamdulillah sekarang Uni dapat menikmati indahnya waktu pagi tanpa berair hidung, sakit hidung dan mata merah berair. bila bersihkan rumah dan kalau ada habuk, pun tak terus bersin dah. so boleh cepat-cepat setelkan kerja.


cuma bab aircond, Uni rasa Uni memang lebih suka tanpa aircond. sebab kat rumah Uni memang takde aircond. tidur dengan kipas buka suis 1 dan berselimut pun ok sangat dah bagi Uni. tidur pun rasa aman damai bahagia jer. calm and peaceful. ini bab tidurlah... kalau nak pergi makan kat restoran atau pergi bercuti kat hotel, tetap perlu aircond tapi temperature tu takyahlah low sangat... hehehe..


so apa yang bestnya Vitamin C Shaklee :
✅ membantu meningkatkan sistem imun
✅ membantu mencegah demam dan selsema dan mempercepatkan pemulihan sekiranya demam dan selsema
✅ merangsang pembentukan kolagen untuk kulit yang lebih anjal (kurang berkedut)
✅ mencantikkan dan mencerahkan kulit


1 botol VitaminC tahan untuk 3-6 bulan bergantung kepada cara pengambilan.




alhamdulillah sekarang ni Vitamin C antara vitamin yang Uni mesti ambil setiap hari sebab ia dah selesaikan masalah Uni :)


jomlah cuba sebotol dua, boleh pesan dengan Uni, details ada kat bawah ye :)


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

Nikmat & Anugerah Yang Sering Dilupakan

Tuesday, August 1, 2017

Satu benda yang tak dapat dinafikan, kebanyakan kita selalu berdoa untuk murah rezeki banyak rezeki wang ringgit


Tapi kita terlupa yang KESIHATAN juga adalah nikmat dan anugerah yang paling bermakna dalam kehidupan


Allahumma 'afini fii badani
Allahumma 'afini fii sam'i
Allahumma 'afini fii basori


Inilah doa yang kita ulang-ulang bila baca al-Mathurat yakni doa mohon Allah kurniakan kesihatan tubuh badan, pendengaran dan penglihatan


Juga ada doa himpunan ayat-ayat syifa' mohon kesembuhan apabila ditimpa penyakit


Maksudnya di sini, betapa kesihatan itu satu nikmat dan anugerah yang sangat besar dan setiap orang memerlukan kepada ingin sihat dan nak sentiasa sihat.


Jadi apa kaitannya dengan supplements? Kenapa perlu ambil supplements?
Pada Uni, in shaa Allah ambil supplements untuk menikmati kesihatan yang lebih baik dalam kehidupan. Juga sebagai cara menjaga / menghargai nikmat kesihatan yang Allah kurniakan.


Yang penting, ambil apa yang diperlukan dan mengikut cara yang betul. Kalau nak beli supplements Shaklee, carilah agent yang serius, aktif dan komited untuk consult anda semua ye 😊


Boleh contact Uni seperti details di bawah. In shaa Allah Uni akan guide sehabis baik!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari