Top Social

I Am Now A Shaklee Supervisor!

Monday, October 29, 2018


Alhamdulillah, bulan September 2018 yang lepas adalah bulan di mana Uni telah berjaya rank up ke level SUPERVISOR! :)


Syukur alhamdulillah. Inilah permulaannya untuk membina dan mengembangkan group supaya bukan Uni sahaja yang menerima income 4 angka, Uni juga nak bawak semua anak bisnes Uni yang serius buat bisnes Shaklee ni untuk sama-sama menerima income 4 angka.


Perjalanan Uni baru sahaja bermula.  Uni percaya dan yakin Allah pasti mudahkan semuanya. Doakan Uni juga ya :)



Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan serta peluang jana extra income bersama group Uni?
Hubungi Uni segera ya :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Youth Restoring Eye Treatment

Friday, October 5, 2018

Youth Restoring Eye Treatment




Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan serta peluang jana extra income bersama group Uni?
Hubungi Uni segera ya :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Zinc Plus


Zinc Plus




Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan serta peluang jana extra income bersama group Uni?
Hubungi Uni segera ya :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Awasi Simptom Denggi!

Wednesday, August 29, 2018

Simptom demam denggi bermula 4 hingga 6 hari selepas jangkitan dan boleh bertahan sehingga 10 hari.


Tanda-tanda demam denggi adalah seperti berikut :



1) Demam kuat secara mengejut



2) Demam panas berterusan



3) Sakit teruk pada tulang-tulang, otot, sendi dan biji mata



4) Ruam atau bintik merah di kulit yang muncul 3-4 hari selepas bermulanya demam



5) Pendarahan di bawah kulit dan pada hidung serta gusi



6) Sakit kepala yang teruk



7) Hilang selera makan



8) Loya dan muntah



9) Sakit perut



10) Gatal-gatal pada badan





Dalam kes denggi yang teruk, akan kelihatan bintik-bintik pendarahan pada kulit dan bahagian-bahagian badan yang lain dan kebocoran plasma darah. Bilangan platelet darah juga menjunam akibat :


  • Virus denggi menyekat aktiviti sumsum tulang, mengakibatkan kekurangan sel darah dan menyebabkan bilangan platelet rendah.
  • Sel-sel endothelial vaskular yang dijangkiti virus denggi akan bergabung dengan platelet dan memusnahkannya.
  • Antibodi yang terhasil selepas jangkitan virus denggi boleh memusnahkan platelet darah.

Oleh sebab itu, pesakit dengan bilangan platelet darah yang rendah dan bilangan sel darah merah yang tinggi mempunyai risiko yang sangat tinggi untuk menghidap denggi yang teruk, kegagalan organ malah kematian.


Itulah sebabnya pesakit demam denggi yang teruk memerlukan titisan intravena (IV), penggantian elektrolit dan pemudahan darah untuk menggantikan darah yang hilang.


BAGAIMANAKAH CARA MEMERANGI DENGGI?

Ianya adalah melalui 2 cara :


Cara Pertama :
  • Bekerjasama apabila pihak berkuasa menjalankan fogging, buka pintu dan tingkap supaya semburan fogging sampai ke tempat-tempat yang disyaki menjadi tempat pembiakan nyamuk Aedes.
  • Membuang air bertakung daripada tong sampah, pasu bunga, baldi dan sebagainya di kawasan rumah kita.
  • Memakai pakaian yang menutup badan contohnya baju lengan panjang dan seluar panjang supaya tidak digigit oleh nyamuk Aedes.
  • Menggunakan semburan penghalau nyamuk atau tampalan (patches) yang mengandungi DEET apabila berada di kawasan yang banyak kes denggi.

Cara Kedua :

Oleh kerana demam denggi adalah disebabkan oleh virus, maka tidak ada ubat atau antibiotik untuk merawatnya. Rawatan untuk demam denggi biasanya tertumpu kepada melegakan simptom (demam yang teruk, sakit sendi dan sebagainya).


Sesetengah orang tidak menunjukkan tanda-tanda demam denggi atau hanya mempunyai tanda-tanda yang ringan, sementara orang yang lain mengalami komplikasi yang teruk. Mengapakah ini berlaku?


Jawapannya terletak pada sistem imun kerana ia adalah pertahanan utama terhadap virus denggi.


Jika anda dijangkiti denggi, sistem imun badan akan melawan virus tersebut. Sekiranya sistem imun badan anda kuat, anda akan dapat menentang virus itu, tetapi jika sistem imun anda lemah, virus itu akan menguasai badan anda.


Itulah sebabnya penting untuk memastikan sistem imun anda kuat pada setiap masa.



PENGGUNAAN SUPPLEMENT TAMBAHAN UNTUK MEMBANTU MERAWAT DEMAM DENGGI*


Antara supplement yang dicadangkan untuk mengatasi masalah demam denggi ialah :



1) NUTRIFERON

Satu kotak Nutriferon mempunyai 30 sachet


Nutriferon adalah "immune booster" yang membantu meningkatkan tahap imunisasi dalam tubuh badan kita bagi melawan penyakit. Ia mengandungi ekstrak 4 jenis tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago yang mana kesemuanya mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.


Nutriferon ini adalah formula eksklusif dan dipaten oleh Shaklee yang hanya boleh didapati melalui Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa atau farmasi.


Nutriferon membantu mengukuhkan sistem imun dalam masa yang singkat. Apatah lagi jika anda jenis yang selalu demam, kerap diserang selsema dan mempunyai antibodi yang rendah, amatlah digalakkan untuk mengambil Nutriferon*.



2) PERFORMANCE DRINK

Satu tin Performance Drink (539 g)


Bagi mereka yang menghidap demam denggi, badan akan berasa sakit di sendi, tulang, rasa bisa, hilang selera makan dan kurang minum air. 


Apabila ini berlaku, badan akan mengalami dehidrasi (kehilangan cecair yang banyak dari dalam tubuh) dan membuatkan pesakit berasa lebih sakit, letih dan tidak bermaya.


Performance Drink mengandungi komponen elektrolit yang penting iaitu Na+ (Sodium), Cl+ (Chloride), Mg+ (Magnesium), Ca2+ (Calsium) dan K+ (Potasium) yang mana ia penting untuk membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan, dengan mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh.


Performance Drink memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat dan menggantikan air yang hilang serta meningkatkan daya tahan tanpa mencederakan tubuh. 


Yang lebih menarik, Performance Drink merupakan satu-satunya minuman isotonik yang rendah kandungan gula dan bebas karbonat (tiada gas).



3) VITAMIN C


Satu botol Vitamin C mengandungi 180 biji tablet


Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun tubuh badan dengan cara membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun juga menyingkatkan waktu pemulihan.


Manusia tidak mampu menghasilkan Vitamin C sendiri. Tambahan pula, Vitamin C adalah jenis yang larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh badan. 


Apatah lagi, jika anda seorang yang merokok dan mudah stress, keadaan ini akan mempercepatkan lagi penyusutan Vitamin C daripada tubuh badan anda.


Pengambilan Vitamin C sangat dicadangkan untuk mereka yang menghidap demam denggi bagi membantu meningkatkan sistem imun tubuh badan.


Bertindaklah sekarang sebelum denggi menjadi bertambah parah. Dapatkan Nutriferon, Performance Drink dan Vitamin C hari ini juga.



Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Semua Yang Anda Mesti Tahu Tentang Demam Denggi

Kredit : Carian Google


APA ITU DEMAM DENGGI?

Demam denggi ialah sejenis penyakit bawaan nyamuk yang menjadi masalah utama kesihatan awam antarabangsa dalam beberapa tahun kebelakangan ini. 


Jenis demam denggi yang lebih merbahaya ialah demam denggi berdarah. Ia merupakan punca utama kematian kanak-kanak di kebanyakan negara hari ini.


Demam denggi dibawa oleh nyamuk Aedes kepada manusia melalui gigitannya.


BAGAIMANA PENYAKIT INI MEREBAK?

Demam denggi didapati berlaku di kawasan bandar dan sekitarnya di negara-negara rantau tropika. 


Sesiapa sahaja yang digigit oleh nyamuk yang membawa kuman virus denggi menghadapi risiko yang lebih tinggi untuk mendapat denggi. 


Demam denggi menyerupai demam selsema dan ciri klinikalnya berbeza-beza mengikut umur pesakit.


PEMINDAHAN PENYAKIT ADALAH MELALUI :
  • Virus denggi dipindahkan kepada manusia melalui gigitan nyamuk Aedes yang membawa virus denggi.
  • Nyamuk berupaya menyebarkan penyakit berkenaan dalam jangka masa 8-12 hari selepas menghisap darah manusia (perumah).
  • Nyamuk betina yang dijangkiti virus denggi boleh memindahkan virus tersebut ke generasi seterusnya melalui pemindahan transovarial (melalui ovari).
  • Manusia masih merupakan perumah gandaan utama bagi virus denggi walaupun terdapat kajian menunjukkan di beberapa bahagian tertentu di dunia, monyet boleh dijangkiti dan menjadi sumber virus bagi nyamuk yang belum dijangkiti.
  • Virus denggi dari perumah pertama (mangsa pertama) hanya dapat menjangkiti / dipindahkan ke perumah kedua 18 jam sebelum suhu badan meningkat dan sekurang-kurangnya 3 hari selepas timbulnya gejala penyakit.

BAGAIMANAKAH TERJADINYA DEMAM DENGGI?

Vektor demam denggi adalah nyamuk Aedes betina.


Nyamuk yang telah dijangkiti membawa virus denggi di dalam badannya. Virus ini kemudiannya dipindahkan kepada manusia semasa proses menghisap darah. Sebaik sahaja seseorang itu digigit, virus denggi akan memasuki dan beredar di dalam aliran darahnya, maka bermulalah penyakit ini,


APAKAH PENYEBAB DEMAM DENGGI?

Penyakit demam denggi berpunca daripada 4 jenis virus denggi yang dipindahkan kepada manusia melalui nyamuk Aedes yang dijangkiti.


Pada asasnya terdapat 4 jenis virus denggi iaitu flavivirus :

1) DEN-1
2) DEN-2
3) DEN-3
4) DEN-4


Semua nyamuk Aedes berupaya bertindak sebagai vektor virus denggi sebelum memindahkannya kepada manusia. 


Walau bagaimanapun, vektor utama virus ini ialah nyamuk Aedes Aegypti. Vektor lain adalah seperti nyamuk Aedes Albopictus yang merupakan vektor virus denggi di kawasan bandar.


BAGAIMANAKAH CARA UNTUK MENCEGAH DENGGI?

1) Lindungi diri anda daripada gigitan nyamuk

Untuk mengelak daripada gigitan nyamuk, seseorang itu perlulah mengetahui tabiat makan nyamuk dan menggunakan bahan penghindar nyamuk pada kulit yang terdedah apabila perlu.

Pakai pakaian yang menutupi kebanyakan bahagian tubuh kerana ini boleh melindungi dari gigitan nyamuk.

Pasangkan jaring nyamuk dan skrin pada tingkap untuk mencegah nyamuk dari memasuki rumah. Gunakan kelambu untuk waktu tidur.


2) Elakkan daripada membuat lawatan ke kawasan berisiko tinggi pada waktu siang

Jalan terbaik ialah mengelakkan daripada bertandang ke kawasan berisiko di siang hari. Ini adalah kerana nyamuk Aedes bukanlah serangga malam. Waktu puncak ia mencari makan ialah di awal pagi dan awal senja.


3) Musnahkan tempat pembiakan nyamuk

Cara lain untuk mencegah denggi ialah dengan memusnahkan tempat pembiakan nyamuk.

Nyamuk Aedes membiak dalam tempat-tempat takungan air seperti tayar buruk dan bekas menyimpan air. Anda juga perlu selalu menukar air di dalam pasu bunga dan bekas air minum haiwan peliharaan untuk mencegah nyamuk daripada membiak.


Kredit info : http://jknns.moh.gov.my/v1/index.php/mengenai-kami/latar-belakang/pengenalan?id=198


PENGAMBILAN SUPPLEMENT TAMBAHAN UNTUK MENGATASI PENYAKIT DEMAM DENGGI

Antara supplement yang dicadangkan untuk mengatasi penyakit demam denggi ialah :

1) NUTRIFERON




Nutriferon adalah "immune booster" yang membantu meningkatkan tahap imunisasi dalam tubuh badan kita bagi melawan penyakit. 


Ia mengandungi ekstrak 4 jenis tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago yang mana kesemuanya mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.


Nutriferon ini adalah formula eksklusif dan dipaten oleh Shaklee yang hanya boleh didapati melalui Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa atau farmasi.


Nutriferon membantu mengukuhkan sistem imun dalam masa yang singkat. Apatah lagi jika anda jenis yang selalu demam, kerap diserang selsema dan mempunyai antibodi yang rendah, amatlah digalakkan untuk mengambil Nutriferon*.



2) PERFORMANCE DRINK



Bagi mereka yang menghidap demam denggi, badan akan berasa sakit di sendi, tulang, rasa bisa, hilang selera makan dan kurang minum air. 


Apabila ini berlaku, badan akan mengalami dehidrasi (kehilangan cecair yang banyak dari dalam tubuh) dan membuatkan pesakit berasa lebih sakit, letih dan tidak bermaya.


Performance Drink mengandungi komponen elektrolit yang penting iaitu Na+ (Sodium), Cl+ (Chloride), Mg+ (Magnesium), Ca2+ (Calsium) dan K+ (Potasium) yang mana ia penting untuk membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan, dengan mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh.


Performance Drink memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat dan menggantikan air yang hilang serta meningkatkan daya tahan tanpa mencederakan tubuh. 


Yang lebih menarik, Performance Drink merupakan satu-satunya minuman isotonik yang rendah kandungan gula dan bebas karbonat (tiada gas).



3) VITAMIN C



Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun tubuh badan dengan cara membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun juga menyingkatkan waktu pemulihan.


Manusia tidak mampu menghasilkan Vitamin C sendiri. Tambahan pula, Vitamin C adalah jenis yang larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh badan. 


Apatah lagi, jika anda seorang yang merokok dan mudah stress, keadaan ini akan mempercepatkan lagi penyusutan Vitamin C daripada tubuh badan anda.


Pengambilan Vitamin C sangat dicadangkan untuk mereka yang menghidap demam denggi bagi membantu meningkatkan sistem imun tubuh badan.


Bertindaklah sekarang sebelum denggi menjadi bertambah parah. Dapatkan Nutriferon, Performance Drink dan Vitamin C hari ini juga!


Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Tukar Jenama mampu Menukar Kehidupan Anda

Saturday, August 25, 2018

Satu penemuan kajian terbaru yang dijalankan oleh gabungan pengkaji daripada UC Berkely School of Public Health terhadap pengguna supplement dalam jangkamasa panjang menunjukkan mereka yang mengambil supplement Shaklee memiliki tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil multivitamin lain ataupun yang tidak mengambil supplement langsung.

Pengguna Shaklee dalam jangkamasa panjang menunjukkan paras yang lebih rendah bagi penanda aras untuk kesihatan jantung, disokong oleh Pertubuhan Jantung Amerika :





33% Paras trigliserida lebih rendah
Lemak berbentuk kimia yang terdapat dalam tubuh manusia dan makanan digelar trigliserida.
Paras trigliserida yang rendah terbukti dalam menyokong kesihatan jantung.


59% Paras protein C-Reaktif lebih rendah
Protein C-Reaktif (CRP) terdapat di dalam darah dan menjadi pengukur tindakan tubuh terhadap tekanan biologi.
Paras C-Reaktif yang lebih rendah boleh meningkatkan kesihatan jantung.


11% Nisbah jumlah kolesterol lebih rendah berbanding kolesterol HDL
HDL kolesterol membantu menyingkirkan kolesterol 'jahat' dalam darah.
Nisbah jumlah kolesterol yang rendah berbanding HDL kolesterol terbukti dapat menyokong kesihatan jantung.


33% Paras homocysteine lebih rendah
Homosisteina adalah sejenis asid amino yang dihasilkan dalam tubuh secara semulajadi.
Paras homosisteina yang lebih rendah di dalam darah dapat menyokong kesihatan jantung pada tahap optimum.


Kajian menunjukkan yang mengenalpasti tahap kesihatan bagi sesetengah penyakit menjadi penanda terbaik untuk kesihatan masa depan di mana 8 daripada 10 pengguna Shaklee yang diuji menunjukkan kesihatan mereka meningkat daripada 'Amat Baik' kepada 'Cemerlang'.



Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Testimoni ESP Membantu Menyokong Para Ibu Menyusukan Anak

Friday, August 24, 2018

TESTIMONI 1 - ESP Produk Pertama Shaklee Yang Dicuba Dan Terus Jatuh Cinta


"ESP adalah produk pertama Shaklee yang saya cuba. 
Saya ambil masa berpantang Danish. 
Minum macam tu je memang tak lalu. 
Saya campurkan dengan Nestum 3 in 1. 
tak pun kekadang minum ngan air jus Twister. 
Memang sedap. 
Apa yang saya rasa pas ambil Shaklee memang lain dari yang lain. 
Badan lebih bertenaga dan susu badan.
Alhamdulillah banyak dan pekat. Suka sangat. 
Paling best Strechmark hilang tau. 
Kulit Danish juga putih, gebu dan cantik. 
Ramai yang tegur dan dengan rendah hati saya kata ini baby Shaklee sebab Mama dia ambil suplemen Shaklee dan dia menyusu badan".




TESTIMONI 2 - ESP Jadi Milkbooster, Bonus Ibu Dapat Kulit Cantik



"Saya mula kenal ESP masa berpantang anak kedua Apr 2011.. 
mula2 tu tekak mmg takleh nak terima sgt rasa esp ni..
tapi sebab kan nak banyak susu punya pasal saya gagahkan jugak…
ya allah syukur sgt sebab dah jumpa my milk booster (tears…sobss)..
masa tu otak sy tak penah pun terpk nak tahu apa lagi kelebihan esp ni (punyalah desprate nak cari milk booster)..
yg sy tahu dia membantu menambahkan susu bdn..
lepas habis pantang 2 bulan mula lah bekerja..
masa tu walaupun sy bekerja 5 hari lepas tu weekend busy dgn part time class lagi tapi sy pelik sebab badan sy sentiasa bertenaga..
kulit pulak jadi lebih cantik sbb masa mengandung kulit jadi kusam..
pastu stretch mark pun makin pudar..
jerawat takde dah..
parut2 jerawat makin pudar, 
rambut dah tak gugur dan tumit kaki pun dah tak kasar..
memang best esp ni..
saya pernah buat eksperimen seminggu tak amek esp..
saja lah nak tgk apa jadi..
yg sy nampak kulit macam tak sihat dan berseri, tumit kaki jadi kasar balik..
so memang terbukti esp ni best..sebab dia jaga sel..
bila sel sihat maka sihat lah bdn kita..
kalau time puasa esp ni memang superb..
tak terasa lapar sampai ke waktu berbuka..
sebab itu saya sgt sukakan esp..
my no.1 supplemen".




TESTIMONI 3 - Tak Rugi Cuba ESP, Banyak Bonus Dapat



"Mula2 cuba ESP masa menyusukan anak kedua….
memang puas hati susu banyak dan badan tak letih sangat…
Anak pertama dulu menyusu badan sampai 3 bulan ja pas tu terpaksa campur dengan susu botol sebab susu badan kurang….
sejak mengamalkan ESP dapat menyusu anak kedua sampai sekarang umur dah 2 tahun 3 bulan….
bukan dia sahaja menyusu anak bongsu pun menyusu sepenuhnya jugak…..
waktu pregnant anak bongsu pun, susu banyak lagi untuk kakak dia….
Dengan amalkan ESP sekarang tak dak masalah untuk susukan dua org budak
Kesan sampingan yg dapat dari amalkan ESP:
– susu banyak, cukup untuk dua org, si kecik bulat hanya dengan susu badan
– kulit semakin cerah, parut semakin pudar
– awet muda
– badan tak terlalu kembang sekarang dah kurus
– selera makan kurang

yg best masa bawak anak bongsu pi klinik org tegur anak first ke….
saya ckp tak la no 3….
dia tanya umur saya ckp dah 30thun…d
ia ckp ingatkan baru kahwin, anak first sebab nampak mcm 20-an….
Suami pun perasan badan mcm dah ada curve dan anjal sikit sejak amal ESP….
sebelum ni selepas bersalin anak pertama badan berisi dan kembang sangat…
Alhamdullillah sejak amal ESP bersalin anak kedua dan ketiga badan tak naik mendadak….
Baru2 ni jumpa sepupu dia ckp tahniah dah berjaya kembalikan badan mcm zaman anak dara
TAK RUGI CUBA ESP".




TESTIMONI 4 - Berjaya Dalam Penyusuan Anak Ke-5 Dengan ESP Shaklee



"First time jatuhhh cintan betul dgn esp ni masa lepas bersalin anak kelima..
masa tu dah nak start keje dan susu badan makin drop..
nak taknak saya PAKSA jugak amik set bajet penyusuan..
esp n alfalfa..sgttt terujaa…
lepas minum esp dan buat stok haritu susu makin pekat..
dan cepat bengkak susu..
kesan terasa masa tu jugak! 
Alhamdulillah..dan badan rasa lebihh berTENAGA..
walaupun lepas nyusu anak badan xmudah menggigil lagi..hihhi..
biasanya lepas nyusu anak cepat lapar dan lambat makan akan menggigil ler seluruh badan..huahuaa…
Kesan EKSTRA lagi dah minum bertin2 esp ni kulit makin glowing..
xpayah nak tonyoh pape kat muka pun xpe..
muka dah macam pakai bedak..hihhi..
kulit memang xberminyak..
dah jatuh cinta bercinta lagii..
dulu kulit muka rasa tebal je kalau xpakai pencuci muka atau pun cream muka pape..
skrg no more!! 
Tengah hari ke malam ke..kulit muka tetap xberminyak..
jadi xpayah pakai bedak compact ye..awesome! Esp very special".




TESTIMONI 5 - Dengan ESP Shaklee Membantu Berjaya Dalam Penyusuan Ibu Sepenuhnya



"Pengalaman pertama saya ambil #ESP untuk tambahkan susu badan saya… 
walaupun masa tu anak ke 3 tapi 1st time saya fully breastfeed baby saya…. 
dalam masa yang sama saya juga nak kurus… 
saya ambil esp+lecihin+alfalfa… M
asha Allah susu saya melimpah ruah. Syukur tak terkata.. 
Tak ada masalah nak buat stok susu.. 
dalam tempoh 8 bulan setelah ambil esp dan set kurus… 
badan saya turun dari 65 ke 58kg tanpa saya sedar… 
banyak rakan-rakan menegur saya, kulit pun nampak semakin cerah, dan paling ketara dan saya paling suka ialah kulit si puteri saya semakin putih, cerah, gebu. S
Syukur padaMu Ya Allah kerana ketemukan saya dengan #ESP"




TESTIMONI 6 - ESP Shaklee Membantu Susu Badan Penuh



"Bercinta dgn EsP mmg bagai dpt hadiah besar..
hihi sbb nape ‘hadiah besar’ sbb susu bdn alhamdullillah penuh..m
masa mula2 kenal ngn ESP dlm pntng Qaid bby fisrt..
production hmpir drop dan nk ngis je time tu…
google apa yg blh bntu dlm production milk xde yg yakin sbb sume mcm jamu/pil asi dan yg was2 je..
tnya sume mmber..
alhamdullillah roomate masa bljr gtau psl shklee trus roger SID shaklee Fazira Aziz..
trus rasa yakin sbb shklee mmg dh lama kat malaysia..
mula2 cnsume mcm xlalu..
pastu gigih gak demi Qaid sbb mmg niat nk fully bf..
everyday cmpo ngn anmum/nestum/vico dan pling best blend ngn strawbery..
mmg ohsem..
pastu sdr2 bkn je production milk yg tip top tp kulit,tumit kaki n also kulit bby pun mulus..
siap ada yg tegur…
hihi ni sume penangan ESP lorr.. 
Mula saat itu ESP dan diriku xdpt dipisahkn hihi..
bagai irama dn lagu chewah..
smpaila skrg dlm pntng bby num2..
dh tau apa yg wajib utk production milk.. ESP!!! 
Sbb ESP gakla sy trus join as SID SHAKLEE:-)"




TESTIMONI 7 - ESP Membantu Susu Badan Kembali Meriah



"Sambung tadi…..
Dan 1 lagi…yang bestnyer,,.
ibu bekerja mcm saya ni, kdg2 x dan nak pam susu 3 jam sekali…
kdg2 susu jadi sikit sbb 5 jam bru pam tapi lepas minum esp…
waaa,,,,susu meriah balik…
so, adenyer esp x yah risau susu kurang ke…
susu xde ke..,
susu kembali normal lbih meriah, pekat likat, pastu kulit lembut, betis da x bersisik….
sblum ni suami cakap saya kurang makan sayur…
so, dgn esp ni x makan sayur pn blh kulit cantik…..
ckup protin, protin terbaekk punyerr yg pernah kami jumpa…
anak fully breastfeed sampai skg da msuk 9 bulan…
Alhamdulillah Aamiin…sihat walafiat ♡♡ likeloveesp". 




TESTIMONI 8 - ESP Shaklee Membantu Susu Ibu Pekat Dan Meriah



"My ESP baby bambam ^-^
Mula amal minum esp sebelum preggy..masa preggy..masa pantang sampailah sekarang.

Paling ketara bila dah minum
badan lebih bertenaga
kulit baby gebu dan cerah
rambut dah kurang gugur
susu badan pun pekat dan meriah
kulit muka sendiri pun dah tak kusam

Pokok pangkal kena cuba…konsisten amal minum setiap hari..pasti hari2 ceria dengan ESP..

ESP ESP ESP ESP ESP ESP ESP ESP ESP ESP ESP
kau bikin hatiku tak keruan bila tiada disisi…^-^-".




TESTIMONI 9 - ESP Shaklee Membantu Susu Badan Pekat Dan Banyak




"Mula2 dgr esp ni..
google la nak tau benda apa..
setahun google xabih2..dok berdalih2 nak beli ke x..
tny merata..
akhirnya pada tahun 2012 hujung tahun baru tergerak hati nak order n try. 
Klu xsalah time tu promo esp ni. 
sebab UTAMA nak beli sbb waktu tu menyusu anak dan letih sgt anak selalu bgn malam nak susu.. 
Susu badan pulak cair ja xnmpk mcm susu pun. 
Agaknya anak xkenyang la kot. 
Sampai ja esp ni xdan dan trs bancuh..
konsisten la amik 3 kali sehari.. 
Dan….alhamdulillah nmpk perubahan ketara..susu makin PEKAT DAN BANYAK. ini yg paling ketara..
lps tu apa lagi mmg setia la abih satu famili sepupu adik2 sy syorkan amik esp ni..
bukan utk menyusu ja..
utk.naikkan berat yg xsempat nak makan..
alhamdulillah..setiap kali ada sepupu atau adik bersalin n menyusu… 
Esp ni la yg sy syorkan..siap bg try lagi..
benda baik kena la share kan… 
Alhamdulillah mmg ESP TERBAIK LA SETAKAT NI…".



Nak cuba ESP? Boleh terus whatsapp Uni seperti detail di bawah :)


Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Contoh Jadual Pam Susu Bagi Ibu Bekerja


Salah satu cabaran bagi ibu bekerja untuk kekal mengepam susu ialah - tidak mempunyai jadual mengepam susu yang tetap.


Di bawah ini Uni kongsikan contoh jadual pam susu yang saya perolehi dari google. Maaf saya dah lupa nama blog yang berkongsikan contoh jadual ini, apapun terima kasih Uni ucapkan kepada tuan punya blog kerana buat jadual yang sangat bagus, cantik dan praktikal ini :)


Jadual ini untuk ibu bekerja yang bekerja pada normal office hour.
Bagi ibu-ibu yang bekerja secara syif, boleh ubahsuai ikut kesesuaian masing-masing ya.


Kredit : Carian Google


Jadual Pam Susu ini dibahagikan kepada 3 waktu iaitu pagi, petang dan malam.

Untuk pagi, ibu-ibu disarankan untuk pam susu pada pukul 5.30 pagi, 8.30 pagi dan 11.30 pagi.

Waktu petang, disarankan pam susu pada pukul 2.30 petang dan 5.30 petang.

Waktu malam, disarankan pam susu pada pukul 8.30 malam, 11.30 malam dan 2.30 pagi.


Jika kita lihat betul-betul, jarak masa daripada satu sesi pam susu kepada sesi seterusnya ialah 3 jam.


Bermakna setiap 3 jam kita mesti pam susu. Otak kita pun secara automatiknya dah tahu, setiap 3 jam mesti produce susu secukupnya.


Jadual ini sangat bagus sebab ia mengikut konsep "more demand, more supply" bermaksud lebih banyak permintaan, maka lebih banyak susu yang akan dihasilkan.


Penat? Yes, memang penat!


Sebab tu besarnya pahala untuk ibu-ibu menyusu. Besar jugalah tanggungjawab ibu-ibu menyusu. Sebab itu juga jangan jadikan alasan penat, letih, takde tenaga untuk kita skip menyusu kepada anak.


Pastikan badan kita cukup nutrien melalui pemakanan yang seimbang dan berkhasiat supaya kita boleh menghasilkan susu yang secukupnya untuk anak kita.


Jika ada ibu-ibu yang letih dalam journey penyusuan ini, boleh dapatkan nutrisi lengkap untuk ibu menyusu di SINI.



Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Alat Solek Penyebab Jerawat



Kebanyakan remaja perempuan dan wanita dewasa ditumbuhi jerawat yang berpunca daripada alat solek yang mereka gunakan. Mereka terlampau bergantung kepada alat solek untuk menutup jerawat tetapi sebaliknya ia tumbuh lebih banyak dan mendatangkan kesan buruk kepada kulit.


Sebenarnya memang ada penyakit yang datang berpunca daripada alat solek. Ia dipanggil acne comestica. Apabila anda sudah didiagnos mempunyai acne comestica, penggunaan alat solek dan kosmetik selepas itu tidak akan mengubah keadaan.


Acne comestica kerap menyerang kawasan permukaan kulit yang sering diliputi alat solek seperti pipi dan dahi. Keadaan ini akan mula berlaku dalam masa beberapa minggu atau bulan.


Pada peringkat awal, anda akan lihat benjolan kecil kemerahan yang gatal seperti ruam. Ia akan kekal beberapa lama pada kulit jika anda terus memakai alat solek di permukaan kulit itu. Walaupun ia tumbuh, tetapi ia tidak akan meninggalkan kesan parut.


Cara terbaik untuk menangani masalah jerawat yang berpunca daripada pemakaian alat solek ialah dengan membeli alat solet dan produk penjagaan kulit jenis non-comedogenic dan elakkan daripada menggunakan produk yang menyebabkan berlaku radang pada kulit anda.


Comedogenic adalah bahan yang boleh menyebabkan liang roma tersumbat dan akhirnya menyebabkan alahan serta jerawat jenis acne comestica.


Selain itu, anda juga boleh mencuba rawatan dari dalam iaitu melalui pengambilan supplement Shaklee.


Cadangan Supplement Shaklee Untuk Mengatasi Masalah Jerawat:

1) ESP
2) B-Complex
3) Vita-C Plus
4) Vita-E Complex



Manfaat ESP :

Kunci kepada awet muda kerana mengandungi asid amino yang penting untuk membina otot, kuku, rambuh, darah, organ, kulit dan lain-lain.

Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.




Manfaat B-Complex :

Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru.

Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia (stress juga punca terjadinya jerawat).



Manfaat Vita-C Plus :

Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Ia mampu meningkatkan elastisiti dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan kulit, melambatkan penuaan dan penyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama terjadinya jeragat.




Manfaat Vita-E Complex :

Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, akne dan bintik penuaan. Ia mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

Membantu mengurangkan kesan parut.


Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit