Top Social

Umrah Kali Pertama

Monday, November 11, 2019

Pejam celik pejam celik, tinggal beberapa sahaja lagi Uni akan meninggalkan bumi Malaysia untuk menunaikan umrah buat kali pertama.

Rasa macam tak percaya, rasa berdebar, takut, seronok, teruja, sedih, semuanya bercampur baur.

Cerita tentang nak pergi umrah ni, sebenarnya dah bertahun-tahun bunyi nak pergi umrah tapi tak dapat diteruskan atas beberapa sebab.

Anak masih kecil, masih menyusu badan
Anak masih kecil, masih belum boleh berenggang walau sekejap, apatah lagi kalau lama
Suami belum beri keizinan untuk menunaikan umrah

Apapun alhamdulillah tahun ini rasa bersyukur sangat kerana suami beri keizinan untuk menunaikan umrah. Rasa syukur tu sampai bergenang air mata.

Setakat ini masih lagi dalam persiapan.

1) Persiapan barang-barang
2) Persiapan fizikal
3) Persiapan mental dan jiwa

Semoga semua urusan dipermudahkan. Uni juga plan untuk update Umrah Journey Uni di sini, moga Allah kurniakan kelapangan masa untuk menulis. In shaa Allah :)

Doa Untuk Mendapatkan Cahaya Mata

Saturday, June 1, 2019

Sebagai umat nabi Muhammad SAW, kita orang Islam diwajibkan berdoa untuk setiap perkara yang kita lakukan.


Bacaan doa dilakukan untuk memohon keizinan, keberkatan, perlindungan dan rahmat daripada Yang Maha Esa.


Berdoa yang baik-baik bermaksud kita berniat dan mengharapkan segala yang baik-baik sahaja. Begitulah juga dalam usaha untuk mendapatkan cahaya mata. Permulaan untuk mendapatkan cahaya mata ialah berdoa semasa ingin memulakan hubungan intim (berjimak) dengan pasangan.


Paling ringkas, membaca "Bismillahirrahmanirrahim" yang bermaksud "Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang".


Sebaiknya, ditambah lagi dengan doa "Ya Allah, jauhkanlah syaitan daripada hubungan kami suami isteri dan jauhkanlah syaitan daripada anak yang lahir daripada kami".






Amalkan doa ini sebelum berjimak dengan suami atau isteri. Semoga dengan keizinannya, anak yang bakal lahir terhindar dari gangguan syaitan yang direjam. Moga jadi anak yang soleh solehah dan sentiasa dalam perlindungan Allah s.w.t.


Selain itu, ada beberapa doa lain yang boleh kita amalkan selepas solat 5 waktu atau pada bila-bila masa sahaja.


Surah As-Saffaat Ayat 100



Surah Al-Anbiya' Ayat 89


Surah Al-Imran Ayat 38


Kalau nak tau, 3 doa inilah yang sering saya amalkan setiap hari setiap masa dalam usaha untuk mendapatkan cahaya mata dulu. Saya telah berkahwin selama 1 tahun 9 bulan barulah Allah izinkan untuk mengandung.

Untuk para suami isteri yang sedang berusaha untuk mendapatkan cahaya mata, jangan sesekali mengalah dengan keadaan ye. Paling penting, JANGAN STRESS. Nikmati setiap momen indah dalam hidup dan berdoalah moga Allah kurniakan zuriat yang terbaik untuk kita pada masa yang tepat. In shaa Allah :)



Your Trusted SID :)
Siti Munirah (Uni)
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

Kenali Pengedar Sah Shaklee Yang Aktif Dan Komited Sekitar Johor dan Seluruh Malaysia

Monday, May 13, 2019


Siapakah Siti Munirah?


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera :)


Terima kasih kerana berkunjung ke blog Hello Vitamin Mama. Saya Siti Munirah atau lebih mesra dikenali dengan nama Uni. Uni adalah Shaklee Business Leader dan pengedar sah Shaklee yang sangat aktif dan komited untuk membantu para pelanggan menikmati kesihatan yang lebih baik dengan produk Shaklee dan membantu sesiapa sahaja yang inginkan kehidupan lebih baik melalui bisnes Shaklee.


Uni sentiasa bersedia membantu para pelanggan untuk mendapatkan produk yang bersesuaian dengan masalah yang dihadapi dengan memberikan cadangan produk terbaik.


Setiap pembelian daripada Uni akan mendapat jadual vitamin dan cara pengambilan yang betul malah disertakan sekali dengan konsultasi eksklusif yang berterusan.


Uni merupakan pengguna Shaklee sejak dari tahun 2012 lagi. Produk pertama yang Uni ambil adalah ESP kemudian diikuti dengan Set Hamil, Set Berpantang, Set Menyusu, Set Kecantikan, Set Slimming dan Set Gastrik yang lengkap. Uni memang consume full set untuk mendapatkan hasil terbaik dan sememangnya sangat-sangat berpuas hati.


Uni juga pengguna tegar Vivix dan Youth Skincare. Kalau nak tahu, dulu Uni pernah jadi mangsa produk kosmestik viral yang mengandungi bahan kimia merbahaya dan terlarang iaitu hidrokuinon dan merkuri.


Sekarang ni, Uni beralih sepenuhnya kepada Youth Skincare. Sama juga dengan pengambilan full set supplement, Uni juga guna full set Youth Skincare sejak tahun 2018 lagi hinggalah sekarang dan in shaa Allah sampai bila-bila.


Vivix pula sangat-sangat membantu kesihatan dalaman Uni terutamanya dari segi pelawasan, kecantikan kulit, tenaga dan mengatasi masalah batuk Uni. Bukan Uni sahaja, suami pun pengguna tegar Vivix a.k.a. Vivix Lover! :)


Alhamdulillah dengan pengalaman Uni sendiri sebagai pengguna Shaklee selama bertahun-tahun dan kini sangat aktif dan komited menjalankan bisnes Shaklee, Uni telah, sedang dan akan terus membantu lebih ramai pelanggan menikmati kesihatan dan kecantikan yang lebih baik dengan supplement dan Youth Skincare Shaklee. Pastinya dengan cara pengambilan yang betul untuk mendapat kesan yang cepat dan selamat.


Buktinya, Uni sentiasa rajin hadir ke Health & Wellness Talk Shaklee dan sebarang event yang dianjurkan oleh Shaklee dan juga group bisnes Uni.

Health & Wellness Talk di Shaklee JB Branch Taman Molek
Tarikh : 2 Mei 2019 (Khamis)



Shaklee National Convention 2019
Tarikh : 27 April 2019 (Sabtu)
Lokasi : Putrajaya International Convention Centre (PICC)
Love My Business Group!
#Spectacular by Master Nana Macarona
#AuraGroup by Master Lavender Rhea Hana
#SuperbChampions by Master (soon-to-be) Siti Munirah


Start Your Own Business (SYOB) Training
Tarikh : 12-13 April 2019 (Jumaat-Sabtu)
Lokasi : Hotel Grand Paragon, Johor Bahru
Training ini khas untuk LEADERS YANG MENEPATI REQUIREMENTS SAHAJA dan
Uni salah seorang daripada leaders tersebut :)



Spectacular Success Seminar (SSS)
Tarikh : 10 November 2018
Lokasi : Taman Molek, Johor Bahru
Anjuran : Spectacular by Master Nana Macarona


Aura Gathering
Tarikh : 20 Oktober 2018
Lokasi : Seri Kembangan, Selangor
Anjuran : AuraGroup by Master Lavender Rhea Hana


Uni bukan sekadar menjual tapi Uni menjalankan dan membina empayar bisnes. Jadi jangan ragu-ragu nak berurusan dengan Uni ya :)


Lokasi Uni Kat Mana?

Uni di Masai, Johor dan aktif membuat perkhidmatan COD hampir setiap hari terutamanya di area :

  • Bandar Seri Alam
  • Taman Rinting
  • Sierra Perdana
  • Megah Ria
  • Taman Bukit Dahlia
  • Taman Mawar
  • Taman Air Biru
  • Kompleks Pusat Bandar Pasir Gudang
  • Kawasan Perindustrian Pasir Gudang
  • Taman Nusa Damai
  • Taman Scientex
  • Taman Cahaya Masai
  • Taman Kota Masai
  • Permas Jaya
  • Plentong
  • Hospital Sultan Ismail (HSI)
  • Austin Perdana
  • Desa Tebrau

Saya kat luar area cod Uni, jadi macamana? Uni boleh pos Shaklee kat saya?


Jangan risau dan jangan susah hati. Uni pos Shaklee ke seluruh Malaysia setiap hari melalui Poslaju, GDEX, Citylink atau J&T Express.


Kenapa Saya Mesti Beli Dengan Uni?

Kalau kita nak beli barang, kita mesti nak beli daripada pengedar yang aktif, dipercayai, dapat consult kita cara makan vitamin yang betul dan juga ada berikan after-sales-service kan? 


Haaa Uni ada semua tu  in shaa Allah :)


Untuk makluman, Uni sentiasa ambil stok yang baru dan fresh dari Shaklee JB Branch di Taman Molek, jadi Uni berani beri jaminan stok yang anda dapat bukan stok lama atau pun dah melepasi tarikh luput.


Pengeposan dilakukan setiap hari untuk bayaran yang diterima sebelum jam 2 petang.


Bagi bayaran yang diterima selepas jam 2 petang, pengeposan akan dilakukan pada keesokan harinya.


Antara keistimewaan lain yang bakal anda perolehi dengan setiap pembelian dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee dengan Uni adalah :
  • Mendapat konsultasi eksklusif secara PERCUMA seumur hidup
  • Perundingan dengan Pakar Nutrisi Shaklee (sekiranya ada sebarang kemusykilan dan perlukan info lebih lanjut)
  • Menerima latihan berterusan dari Shaklee
  • Menerima stok baru dan fresh dari Shaklee untuk setiap pesanan 
  • Jaminan tarikh luput produk yang panjang
  • Tracking number diberikan selepas selesai pengeposan

Berminat ingin membuat pesananan mana-mana supplement ataupun skincare Shaklee? Jom order sekarang :)


Siti Munirah (Uni)
Whatsapp 0187669798
Pengedar Sah Shaklee area Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
Pos seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Shaklee Trusted Seller - Pengedar Shaklee Aktif dan Komited di Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor

Thursday, May 9, 2019


Anda mencari produk READY STOCK?


Jangan risau. Uni ada ready stock dijamin stock baru dan fresh pastinya dari Shaklee HQ dan Shaklee JB Branch Taman Molek.



COD Shaklee Area :
  • Bandar Seri Alam
  • Taman Rinting
  • Sierra Perdana
  • Megah Ria
  • Taman Bukit Dahlia
  • Taman Mawar
  • Taman Air Biru
  • Kompleks Pusat Bandar Pasir Gudang
  • Kawasan Perindustrian Pasir Gudang
  • Taman Nusa Damai
  • Taman Scientex
  • Taman Cahaya Masai
  • Taman Kota Masai
  • Permas Jaya
  • Plentong
  • Hospital Sultan Ismail (HSI)
  • Austin Perdana
  • Desa Tebrau

POS seluruh Malaysia setiap hari melalui Poslaju, GDEX, Citylink dan J&T Express.




Nak Join Ahli Shaklee?


Boleh sangat!

  • Pendaftaran Shaklee RM65
  • Postage Memberkit RM10
  • Special Free Gift untuk pendaftaran Free Membership
  • Exclusive Consultation
  • Jadual pengambilan vitamin khusus
  • Tips pemakanan yang bersesuaian dengan vitamin yang diambil


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai
dan pelbagai manfaat lain?
Jom sertai Team Bisnes kami yang mempunyai kumpulan sokongan yang aktif dan sentiasa positif, kelas online percuma serta 100% guide from Zero to Hero.

Anda juga boleh mendapatkan sebarang rangkaian produk Shaklee
terus daripada Uni.
Hubungi Uni untuk mendapatkan produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan eksklusif serta bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)


Siti Munirah (Uni)
Call : +60187669798
Whatsapp : www.wasap.my/60187669798/Shaklee
COD Johor di Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Cara Untuk Cepat Baikkan Luka Bersalin Czer / Pembedahan

Wednesday, May 8, 2019

Seriau bila fikirkan luka bersalin yang tak pulih-pulih.


Rasa macam dah banyak hari bersalin, tapi masih lagi menanggung sakit.




Ada yang luka jahitan terbuka, terpaksa pula berulang alik ke klinik untuk dressing. Terpaksa tahan sakit lagi. Sakitnya Tuhan saja yang tahu. Bagai dihiris-hiris.


Kalau ada pilihan untuk cepat baikkan luka bersalin, kenapa perlu biarkan dan tahan sakit lama-lama, kan? Nak bergerak pun susah, apatah lagi nak pangku dan menyusu anak. Anak-anak yang lain tak boleh dibiarkan macam tu saja.


Jadi, PILIHLAH SET BERPANTANG SHAKLEE YANG LENGKAP DENGAN VIVIX.





Vivix sangat-sangat membantu dalam pemulihan luka selepas bersalin, dan juga bertindak sebagai anti-radang, anti-bakteria dan anti-virus serta menggalakkan penghasilan sel-sel normal yang lebih sihat.


Antara kelebihan Set Daily Essential / Set Berpantang lengkap dengan Vivix adalah :

- bertindak sebagai Energy Booster, walaupun berpantang badan tetap segar dan cergas
- penghasilan susu badan yang pekat dan berkrim, anak minum pun rasa kenyang dan kurang meragam
- wajah lebih berseri-seri dan look pinkish
- tiada masalah sembelit
- luka cepat baik
- daya tahan badan terhadap penyakit lebih kuat. Tak mudah demam, batuk, selsema ataupun berjangkit.
- berat badan kembali maintain
- pudarkan kesan stretchmarks


Nak alami pengalaman berpantang yang menyeronokkan dan membahagiakan?


Dengan klik "Buy Now!" anda terus layak dapat diskaun 10% beserta FREE MEMBERSHIP + FREE POSTAGE + FREE GIFT + EXCLUSIVE FREE GIFT daripada Uni :)


Testimoni customer yang berpuas hati dengan Set Berpantang + Vivix :












Dengan klik "Buy Now!" anda terus layak dapat diskaun 10% beserta FREE MEMBERSHIP + FREE POSTAGE + FREE GIFT + EXCLUSIVE FREE GIFT daripada Uni :)



NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai
dan pelbagai manfaat lain?
Jom sertai Team Bisnes kami yang mempunyai kumpulan sokongan yang aktif dan sentiasa positif, kelas online percuma serta 100% guide from Zero to Hero.
Anda juga boleh mendapatkan sebarang rangkaian produk Shaklee
terus daripada Uni.
Hubungi Uni untuk mendapatkan produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan eksklusif serta bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee dan 100% guide from Zero to Hero sehingga anda jana extra income 3-4-5 angka dengan Shaklee.

Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)


Siti Munirah (Uni)
Call : +60187669798
Whatsapp : www.wasap.my/60187669798/NakJoinTeamBisnesUni
COD Johor di Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS seluruh Malaysia setiap hari
***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Macamana Cara Nak Atasi Masalah HB Low Semasa Hamil

Tuesday, May 7, 2019

Antara masalah utama bagi IBU HAMIL adalah masalah HB LOW.


Bila bacaan HB dalam darah rendah, itu yang menyebabkan ibu-ibu hamil mudah rasa pening, letih, lemah dan paling kita nak elakkan adalah anemia.


Macamana nak atasi masalah ini?


Jangan risau, Shaklee boleh bantu :)


Pengambilan Vitalea Iron, B-Complex dan Sustained Release Vitamin C sangat membantu mengatasi masalah HB Low di kalangan ibu hamil.


VITALEA WITH IRON FORMULA

Multivitamin wajib bagi semua orang lebih-lebih lagi bagi IBU HAMIL. Ia kaya dengan iron (zat besi), mengandungi 28 nutrisi harian lengkap, termasuk 12 jenis multivitamin dan 7 jenis multimineral penting seperti yang disarankan oleh RDA.

Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah HB Low boleh ambil sehingga 2 biji Vitalea Iron sehari


B-COMPLEX

Lengkap dengan asid folik yang sangat penting bagi pembinaan tulang dan mengelakkan kecacatan tulang belakang (spina bifida) kepada janin.

Masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama ketika janin baru terbentuk. Oleh sebab itu, sangat disarankan untuk mengambil asid folik sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum hamil.

Setiap ibu hamil pula memerlukan sekurang-kurangnya 400 mcg asid folik setiap hari.
SUSTAINED RELEASE VITAMIN C

Vitamin C sangat diperlukan untuk menguatkan sistem imun ibu semasa hamil supaya tidak mudah demam, batuk ataupun selsema.

Selain itu, sangat bagus mengambil Vitamin C bersama-sama dengan Vitalea Iron kerana Vitamin C membantu menggalakkan penyerapan Vitalea Iron dalam badan.

Vitamin C juga menggalakkan penghasilan kolagen dalam badan dan membantu ibu hamil kekal cantik dan berseri walaupun semasa hamil.

Pengambilan Vitalea Iron, B-Complex dan Sustained Release Vitamin C setiap hari membantu menaikkan bacaan hb ibu-ibu jadi ibu-ibu tak perlu rasa risau lagi.


Yang penting, ambil setiap hari secara konsisten dan dapatkan konsultasi cara makan yang terbaik dengan Uni ya. Jom buat pesanan anda dengan Uni sekarang juga :)


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai
dan pelbagai manfaat lain?
Jom sertai Team Bisnes kami yang mempunyai kumpulan sokongan yang aktif dan sentiasa positif, kelas online percuma serta 100% guide from Zero to Hero.
Anda juga boleh mendapatkan sebarang rangkaian produk Shaklee
terus daripada Uni.
Hubungi Uni untuk mendapatkan produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan eksklusif serta bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee dan 100% guide from Zero to Hero sehingga anda jana extra income 3-4-5 angka dengan Shaklee.

Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)


Siti Munirah (Uni)
Call : +60187669798
Whatsapp : www.wasap.my/60187669798/NakJoinTeamBisnesUni
COD Johor di Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS seluruh Malaysia setiap hari
***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Rasa Rendah Diri Bila Ada Masalah Kulit Berminyak, Gelap, Jerawat dan Parut

Monday, May 6, 2019

Hari ni Uni nak share Set Kecantikan paling hot selling paling best seller yang always laris di kedai online Uni yang menjadi pilihan bukan sahaja wanita yang inginkan kulit yang sihat dan cantik, tetapi lelaki jugak tau.


Uni dulu ada masalah RENDAH DIRI YANG TERAMAT SANGAT kerana kulit muka Uni jenis gelap / hitam manis.


Sebenarnya kulit gelap / hitam manis ni bukanlah masalah besar pun, dengan syarat kulit mestilah sihat dan bersih.


Tapi Uni sendiri, bukan itu jer malah berpakej sekali dengan KULIT BERMINYAK, JERAWAT, PARUT, KULIT KUSAM sampai Uni sentiasa mengelakkan diri daripada bergambar beramai-ramai dengan family atau kawan-kawan. Malu.


Kalau bergambar pun, guna hp sendiri dan untuk tatapan sendiri sahaja.


Serius, bila ada masalah kulit yang macam-macam ni memang kita tak rasa yakin diri nak berdepan dengan ramai orang.


Sehinggalah Uni start consume SUSTAINED RELEASE VITAMIN C SHAKLEE. Asalnya bukan ambil untuk cantikkan kulit, tapi ambil untuk cepat pulihkan LUKA BERSALIN semasa berpantang anak kedua.


Masa tu fikir nak luka cepat baik jer, tak fikir dah pasal kulit muka ni, tapi tahun demi tahun, Uni makin nampak perbezaan yang Uni sendiri tak sangka.



  • KULIT MAKIN CERAH
  • MASALAH KULIT BERMINYAK BERKURANGAN
  • JERAWAT MAKIN KECUT, NAIK PUN TIME PERIOD JER
  • PARUT MAKIN PUDAR
  • OPEN PORES MAKIN MENGECIL
  • KULIT NAMPAK LEBIH SIHAT DAN BERMAYA





Rasa happy sesangat dan dapat rasa keyakinan diri tu datang semula. So Uni pun google lah apa istimewanya Vitamin C Shaklee ni sampai macam tu sekali Shaklee Effects yang Uni sendiri dapat rasa.


Bila dah baca, terus rasa wowwwww sesangat!! Memang mengejutkan!!






Vitamin C Shaklee bersifat SUSTAINED RELEASED!


Haa apekebenda tuh?


Meh meh Uni nak story. Selalunya bila kita makan Vitamin C, tak semuanya diserap dalam badan kita kerana pada satu-satu masa, badan kita hanya boleh serap sebanyak 100 mg sahaja, so lebih daripada tu akan keluar melalui urin.


So rugi lah kalau makan Vitamin C dos tinggi, rupanya dapat 100 mg jer.


Tapi dengan Vitamin C Shaklee, kita bukan sahaja dapat 100 mg tu, tapi KITA DAPAT VITAMIN C 100 mg SETIAP JAM SECARA BERTERUSAN SELAMA 5 JAM! Ini kerana Vitamin C Shaklee dilengkapi dengan teknologi SUSTAINED RELEASE bermakna Vitamin C dilepaskan secara berperingkat dalam tubuh badan kita.


Jadi bila sekali kita makan 1 biji Vitamin C Shaklee, kita akan dapat Vitamin C berterusan selama 5 jam sama seperti kita makan 7.5 biji buah oren. Wow memang terbaiklah Vitamin C Shaklee!


Bukan itu sahaja, Vitamin C Shaklee diekstrak daripada jagung jadi ia adalah selamat diambil oleh mereka yang menghidap gastrik dan masalah kulit sensitif.


Di dalam Vitamin C juga mengandungi 25% Bioflavanoid yang mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C di dalam tubuh badan kita untuk membantu menentang bakteria dan radikal bebas.



ANTARA KELEBIHAN SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS SHAKLEE




Membantu Pembentukan Kolagen

Kolagen merupakan salah satu protein yang terdapat dalam tubuh badan kita. Ia merupakan komponen penting bagi penghasilan sel-sel kulit yang sihat, hasilnya kulit menjadi lebih gebu dan halus.

Tubuh badan kita sememangnya memerlukan kolagen bagi menghasilkan kulit yang sihat dan cantik. Kolagen bertindak sebagai penguat otot-otot di wajah supaya kelihatan lebih anjal. Walau bagaimanapun apabila kita berusia 25 tahun dan ke atas, penghasilan kolagen semakin lama semakin berkurangan.

Oleh sebab itu kita digalakkan mengambil supplement yang membekalkan atau membantu dalam penghasilan kolagen untuk memenuhi keperluan tubuh badan kita.

SR Vita-C Plus Shaklee membantu merangsang penghasilan semula kolagen dalam tubuh badan menjadikan kulit kita semakin halus, gebu dan cantik.


Kulit Lebih Halus Dan Gebu

Biasa lihat kulit bayi? Gebu, halus dan ANJAL? Anjal bermakna kandungan kolagen dalam tubuh badan bayi adalah mencukupi.

Berbanding dengan mereka yang sudah meningkat usia, kulit semakin kendur, berkedut dan tidak anjal lagi. Ini petanda kolagen semakin menyusut dengan sangat ketara dalam badan.


Mencerahkan Kulit Wajah

Pengambilan SR Vita-C Plus setiap hari membantu mencerahkan kulit wajah yang kusam dan tona tidak sekata.

Istimewanya lagi, Vitamin C juga bertindak sebagai anti-pigmen yang mencegah pembentukan pigmen yang mengakibatkan terhasilnya jeragat di wajah.


Melindungi Sel Kulit Daripada Kerosakan (Bersifat Sebagai Antioksidan)

Vitamin C adalah vitamin yang sangat penting dalam membantu melindungi ketahanan sel-sel kulit yang terdedah kepada sinar uv matahari yang mana pendedahan berterusan akan merosakkan sel-sel kulit.

Apabila sel-sel kulit mula terjejas kita akan dapat melihat beberapa kesan langsung antaranya, kulit menjadi kusam, tak berseri, jerawat naik dengan banyak, kulit berminyak, kulit terlampau kering, kulit sensitif malah paling ditakuti - jeragat juga akan terbentuk.


Mempercepatkan Penyembuhan Luka

Vitamin C juga sangat-sangat bagus untuk healing / penyembuhan luka. Kenapa ada orang lukanya cepat baik dan ada orang pula sebaliknya? Ini adalah dipengaruhi oleh kandungan Vitamin C yang mencukupi dalam tubuh badan.

Bila Vitamin C cukup, ia akan membantu memperbaiki sel-sel kulit yang luka dengan sangat cepat.

Sama juga bila naik jerawat kat muka atau badan kita. Jika kita kekurangan vitamin C, badan kita takkan mampu nak bekalkan Vitamin C yang mencukupi bagi membantu menyembuhkan dan mengecutkan jerawat.

Kesannya, jerawat yang luka tadi akan lambat pulih lambat kecut dan akan meninggalkan parut. Untuk memulihkan parut, kita perlukan sumber PROTEIN dan tidak cukup dengan hanya mengambil Vitamin C sahaja.

Uni memang ada masalah parut jerawat yang hitam-hitam masa dulu. Terjadinya hitam kerana sel yang baru terhasil tidak cukup nutrien. Bila Uni ambil protein (ESP) dan Vitamin C secara konsisten, slowly Uni nampak parut jerawat makin pudar dan sekarang ni memang kulit improve sangat-sangat :)


Berminat nak dapatkan Vitamin C Shaklee beserta jadual pengambilan vitamin yang betul untuk mendapatkan kesan yang optimum? Terus klik ORDER NOW untuk buat pesanan Vitamin C Shaklee anda.




NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai dan pelbagai manfaat lain?
Jom sertai Team Bisnes kami yang mempunyai kumpulan sokongan yang aktif dan sentiasa positif, kelas online percuma serta 100% guide from Zero to Hero.

Anda juga boleh mendapatkan sebarang rangkaian produk Shaklee terus daripada Uni.
Hubungi Uni untuk mendapatkan produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan eksklusif serta bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)


Siti Munirah (Uni)
Call : +60187669798
Whatsapp : www.wasap.my/60187669798/Shaklee
COD Johor di Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Pengedar Shaklee Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang Yang Aktif dan Komited Untuk Membantu Anda




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera :)


Selamat datang ke blog Hello Vitamin Mama. Nak tahu siapa di sebalik penulis blog ini? Tak lain tak bukan, saya lah orangnya


Nama saya Siti Munirah dan boleh panggil saya Uni :)





Uni adalah pengguna produk Shaklee sejak tahun 2012 lagi dan kini merupakan pengedar Shaklee yang aktif di sekitar area Bandar Seri Alam, Taman Rinting dan Pasir Gudang, Johor serta seluruh Malaysia.


Uni sangat komited dalam membantu anda berkaitan pengenalan produk, senarai bahan-bahan di dalam produk dan cara pengambilan yang paling selamat untuk kesan yang optimum.


Pastikan produk yang anda beli adalah original dan mempunyai tarikh luput yang betul. Elakkan membeli produk yang dijual melalui pengedar yang tidak mempunyai Kad Pengedar Shaklee yang sah.


Hubungi Uni segera untuk mendapatkan konsultasi percuma dan eksklusif tentang rangkaian produk Shaklee :)


www.wasap.my/60187669798/VitaminYangSesuaiUntukSaya
www.wasap.my/60187669798/VitaminYangSesuaiUntukSaya


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai dan pelbagai manfaat lain?
Jom sertai Team Bisnes kami yang mempunyai kumpulan sokongan yang aktif dan sentiasa positif, kelas online percuma serta 100% guide from Zero to Hero.

Anda juga boleh mendapatkan sebarang rangkaian produk Shaklee terus daripada Uni.
Hubungi Uni untuk mendapatkan produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan eksklusif serta bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)


Siti Munirah (Uni)
Call : +60187669798
Whatsapp : www.wasap.my/60187669798/Shaklee
COD Johor di Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Ini Sebabnya Kenapa Uni Suka Atmosphere Shaklee Family

Monday, April 29, 2019




Hari ni dah plan nak attend Shaklee Monthly Update kat branch.

Sekali bila keluar rumah dan masuk highway, adudududu jem lah pulak. Rupanya tengah buat jalan.

Tak lama lepas tu, hujan turun lebat selebat-lebatnya.

Sampai kat branch, parking full, cari punya cari dapat jumpa parking tapi agak jauh.

Uni keluarkan payung dan redah hujan (tak taulah payung tu yang bersaiz comel atau daku yang bersaiz tak berapa comel, baju dan tudung basah jugak kene hujan 😅)

Masuk branch terus meluru pergi ke training room. Tengok-tengok pintu dah terbuka luas.

"Belum start ya?"

"Oh kita dah habis dah"

Masa tu rasa macam aduhh ruginya dah terlepas. Tapi Uni terus masuk je training room nak duduk jap sebab dah berkejar tadi kan.

Sekali Fiona cakap.

"It's okey, I akan explain semula untuk you"

Dia terus on laptop and projector.

"Eh takpela Fiona, I yang lambat. It's okay, I just nak duduk dalam bilik ni kejap".

"Takpelah, let me show you the important slides that you must know so that you can plan for next month and guide your team jugak".

"Ok ok. Thank you so much. I really appreciate your concern".

So Uni berdiri lebih dekat ke skrin dan Fiona explain the important slides.

Apa yang Uni tak faham, Uni terus tanya dan Fiona terus jawab.

Bila dah habis,

"Thank you so much, sorry kalau I dah ambil masa you".

"It's okay. No problem. I memang ada jer kat branch. Since you dah datang, I mesti explain punya kat you".

Dan Uni rasa sungguh lega 💖

================

Ini adalah antara sebab kenapa Uni suka atmosphere #ShakleeFamily

Rasa senang hati setiap kali datang ke branch, dan membuatkan hati rasa suka nak pergi ke branch lagi dan lagi dan lagi. Begitu juga bila attend Shaklee event atau training. Rasa suka dan always teruja.

Uni dah pilih atmosphere yang Uni suka. Anda bagaimana?

Sekiranya berminat nak jadi sebahagian daripada Shaklee Family dalam group #SuperbChampions by Siti Munirah, #AuraGroup by Master Hana dan #Spectacular by Master Nana Macarona, boleh terus contact Uni ya :)
.
www.wasap.my/60187669798/NakBuatBisnesShakleeDenganTeamUni
.
#StartYourOwnShakleeBusinessNow
#ComeAndJoinUs
#WeShowYouHow
#ShakleeSeluruhMalaysia



Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan serta peluang buat BISNES SHAKLEE dengan team Uni?
Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|Siti Munirah
Call / SMS : +60187669798
Whatsapp : www.wasap.my/60187669798/Shaklee
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Mesra Alam

Thursday, March 21, 2019

Semasa Uni mula-mula menghadiri New Distributor Training Shaklee, antara perkara yang membuatkan Uni sangat tertarik dengan Shaklee adalah kerana falsafah dan pegangannya yang Uni rasakan berbeza dengan syarikat kesihatan yang lain.


"ALWAYS SAFE, ALWAYS WORKS, ALWAYS GREEN"

"SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM"


Tagline yang ringkas tapi sangat catchy. Uni sendiri nak tahu bagaimana Shaklee boleh keluar dengan pegangan ini, pastilah didokong dengan kajian saintifik dan bukti-bukti yang kukuh. Kalau sekadar cakap, apalah maknanya kan.


Rupanya-rupanya, Shaklee sendiri mempunyai lebih daripada 100 bahan saintifik, yang 90 daripadanya diterbitkan dalam jurnal peer-review yang membuktikan keberkesanan produk Shaklee secara bercetak (black and white).


Bukan itu sahaja, lebih daripada $300 juta telah dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.


Malahan lagi, dalam satu Kajian Unggul pada tahun 2007 yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik dari U.C. Berkeley School of Public Health menunjukkan orang mengambil makanan tambahan Shaklee mempunyai kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin lain. Wow kan?


Dan bukti yang paling menyerlah adalah sebahagian besar daripada jutaan orang hidup lebih sihat dan lebih produktif kerana mendapat manfaat Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee berada di tangan anda, Shaklee sendiri telah memastikan yang ia adalah benar seperti yang diperkatakan.


Jom kita lihat apa yang dikatakan sebagai "Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Mesra Alam".




SENTIASA SELAMAT

  • Lebih daripada 83,000 ujian kawalan kualiti tahunan dijalankan
  • Potensi terjamin - pengesahan bahan botani daripada pihak ketiga
  • Ketulenan terjamin - lebih 350 ujian-ujian pencemaran dikendalikan bagi setiap ramuan botani baru
  • 100% kepuasan dijamin


SENTIASA BERKESAN

  • Sebanyak $300 juta dilaburkan dalam pengujian penyelidikan dan pembangunan (R&D)
  • Terdapat 70 kajian klinikal bercetak
  • Terdiri daripada 60 orang saintis Shaklee
  • Terdapat 55 paten dan paten tertunda
  • Kajian ulangtahun ke-50 menunjukkan yang pengguna makanan tambahan Shaklee dalam jangkamasa panjang mempunyai kesihatan ternyata lebih baik daripada mereka yang mengambil hanya satu multivitamin atau tiada makanan tambahan langsung.


SENTIASA MESRA ALAM

  • Tiada perasa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada ujian dilakukan ke atas haiwan
  • Tiada bahan kimia
  • Tiada pewarna tambahan
  • Tiada lemak trans
  • Tiada bendasing tersembunyi
  • Pembungkusan adalah bebas daripada bisphenol-A, phtalates dan dakwat toksik
  • Pembungkusan menggunakan bahan dikitar semula


Alhamdulillah, Uni semakin yakin bersama produk Shaklee. Sudah hampir 6 tahun lebih menggunakan produk Shaklee, Uni sendiri dapat merasakan kebaikannya terhadap diri Uni sendiri dan keluarga tersayang Uni. In Shaa Allah akan terus bersama Shaklee sampai bila-bila.


Satu prinsip Uni dalam mengambil supplement ialah, supplement ini adalah sebagai ikhtiar untuk kita kekal sihat dan sebagai ikhtiar untuk merawat penyakit yang kita hadapi, namun 'the ultimate healing' hanyalah daripada Allah s.w.t. 


Oleh sebab itu, untuk setiap pelanggan-pelanggan Shaklee Uni, selain daripada memberikan jadual makan supplement dan tips-tips kesihatan kepada mereka, saya juga berkongsi doa dan rahsia aura supplement dengan mereka. 


Mudah-mudahan dengan doa, aura dan tenaga positif yang kita berikan kepada supplement, Allah akan izinkan kita untuk menjadi lebih sihat dan sembuh daripada penyakit yang dihadapi :)



Berminat untuk mendapatkan info lanjut, membuat tempahan produk Shaklee
ataupun ingin mendaftar sebagai ahli bagi menikmati lebih penjimatan
serta bimbingan secara personal daripada Uni?

Hubungi Uni segera di talian 018-7669798 atau
klik SINI untuk pautan whatsapp
COD area Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor

POS Seluruh Malaysia setiap hari :)

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Protein dan Asid Amino

Wednesday, March 20, 2019

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia.


Ia juga merangsang fungsi psikologi. Makan setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein pula akan menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, membantutkan pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.


Protein terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.


Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid amino tak perlu. Manakala, asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan hanya diperolehi daripada sumber pemakanan dikenali sebagai asid amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.


Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehinggalah kepada pengeluarannya.




Satu hidangan ESP sudah mengandungi 9 jenis asid amino perlu yang diperlukan oleh
tubuh badan kita.


Dapatkan ESP anda hari ini! Whatsapp Uni sekarang! :)


Berminat untuk mendapatkan info lanjut, membuat tempahan produk Shaklee
ataupun ingin mendaftar sebagai ahli bagi menikmati lebih penjimatan
serta bimbingan secara personal daripada Uni?

Hubungi Uni segera di talian 018-7669798 atau
klik SINI untuk pautan whatsapp

COD area Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS Seluruh Malaysia setiap hari :)

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

4 Set Penyusuan Paling Popular

Tuesday, March 19, 2019

Untuk mereka yang baru ingin mengenali dunia penyusuan, ingin Uni kongsikan 4 set penyusuan yang benar-benar mempunyai permintaan yang tinggi kerana telah dapat membantu ibu-ibu menyusukan anak-anak mereka dengan lebih baik*.





SET PENYUSUAN (A)*
  • Terdiri daripada : Vita-Lea, B Complex, Vita-C Plus, Alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang TIDAK mengalami masalah penyusuan. 
  • Alfalfa bertindak sebagai penggalak susu (membanyakkan susu badan) dan membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat.
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan
  • Set ini dapat membantu bagi bayi yang mempunyai masalah eczema.
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundis. Ada sesetengah bayi mengalami cirit birit dengan Alfalfa.


SET PENYUSUAN (B)*
  • Terdiri daripada : Vita-Lea, B-Complex, Vita-C Plus, Ostematrix, ESP
  • Set Penyusuan pilihan untuk ibu-ibu yang tidak boleh / tidak sesuai mengambil Alfalfa
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat
  • Kalsium Shaklee iaitu Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium bersama vitamin D yang membantu penyerapan dengan lebih baik.
  • Membantu ibu lebih cergas dan bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk sistem saraf dan pembentukan tulang dan gigi yang lebih sihat.
  • Jika ibu jenis yang tidak minum susu ataupun alah kepada lactose (lactose intolerant), tidak perlu ambil ESP.


SET PENYUSUAN (C)*
  • Terdiri daripada : Vita-Lea, B-Complex, Vita-C Plus, Alfalfa, Ostematrix, ESP
  • Sangat dicadangkan untuk ibu-ibu yang MENGALAMI MASALAH PENYUSUAN
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan itu adalah - si ibu mengalami masalah penghasilan susu walaupun telah melakukan perahan setiap 2 jam dan telah minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Maka set ini membantu memperbaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sepenuhnya
  • Paling sesuai untuk ibu-ibu yang mempunyai stok yang sedikit
  • Ini adalah pilihan tepat untuk ibu-ibu yang baru hendak mula menyimpan stok
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi (induce relactation) - contohnya ibu telah berhenti menyusu anak dan ingin memulakan semula penyusuan anak. Sesuai mengambil set ini dengan syarat ibu bersedia untuk pam dengan kerap untuk stimulasi susu dan kuat berusaha.



SET PENYUSUAN (D)*
  • Terdiri daripada : Mana-mana Set Penyusuan di atas (A / B / C) dan boleh add on Omegaguard (sumber DHA dan EPA yang sangat bagus untuk perkembangan otak bayi) atau add on Lecithin (untuk ibu yang ingin menyusukan anak dan menurunkan berat badan pada masa yang sama).

Anda boleh menghubungi Uni seperti details yang tertera di bawah untuk konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda. Setiap pembelian dengan Uni akan mendapat cara dan jadual pengambilan vitamin yang betul, tips eksklusif penyusuan dan akan dimasukkan dalam secret group FB. :)



Berminat untuk mendapatkan info lanjut, membuat tempahan produk Shaklee
ataupun ingin mendaftar sebagai ahli bagi menikmati lebih penjimatan
serta bimbingan secara personal daripada Uni?

Hubungi Uni segera di talian 018-7669798 atau
klik SINI untuk pautan whatsapp

COD area Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS Seluruh Malaysia setiap hari :)

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.