Top Social

Rasa Rendah Diri Bila Ada Masalah Kulit Berminyak, Gelap, Jerawat dan Parut

Monday, May 6, 2019

Hari ni Uni nak share Set Kecantikan paling hot selling paling best seller yang always laris di kedai online Uni yang menjadi pilihan bukan sahaja wanita yang inginkan kulit yang sihat dan cantik, tetapi lelaki jugak tau.


Uni dulu ada masalah RENDAH DIRI YANG TERAMAT SANGAT kerana kulit muka Uni jenis gelap / hitam manis.


Sebenarnya kulit gelap / hitam manis ni bukanlah masalah besar pun, dengan syarat kulit mestilah sihat dan bersih.


Tapi Uni sendiri, bukan itu jer malah berpakej sekali dengan KULIT BERMINYAK, JERAWAT, PARUT, KULIT KUSAM sampai Uni sentiasa mengelakkan diri daripada bergambar beramai-ramai dengan family atau kawan-kawan. Malu.


Kalau bergambar pun, guna hp sendiri dan untuk tatapan sendiri sahaja.


Serius, bila ada masalah kulit yang macam-macam ni memang kita tak rasa yakin diri nak berdepan dengan ramai orang.


Sehinggalah Uni start consume SUSTAINED RELEASE VITAMIN C SHAKLEE. Asalnya bukan ambil untuk cantikkan kulit, tapi ambil untuk cepat pulihkan LUKA BERSALIN semasa berpantang anak kedua.


Masa tu fikir nak luka cepat baik jer, tak fikir dah pasal kulit muka ni, tapi tahun demi tahun, Uni makin nampak perbezaan yang Uni sendiri tak sangka.



  • KULIT MAKIN CERAH
  • MASALAH KULIT BERMINYAK BERKURANGAN
  • JERAWAT MAKIN KECUT, NAIK PUN TIME PERIOD JER
  • PARUT MAKIN PUDAR
  • OPEN PORES MAKIN MENGECIL
  • KULIT NAMPAK LEBIH SIHAT DAN BERMAYA





Rasa happy sesangat dan dapat rasa keyakinan diri tu datang semula. So Uni pun google lah apa istimewanya Vitamin C Shaklee ni sampai macam tu sekali Shaklee Effects yang Uni sendiri dapat rasa.


Bila dah baca, terus rasa wowwwww sesangat!! Memang mengejutkan!!






Vitamin C Shaklee bersifat SUSTAINED RELEASED!


Haa apekebenda tuh?


Meh meh Uni nak story. Selalunya bila kita makan Vitamin C, tak semuanya diserap dalam badan kita kerana pada satu-satu masa, badan kita hanya boleh serap sebanyak 100 mg sahaja, so lebih daripada tu akan keluar melalui urin.


So rugi lah kalau makan Vitamin C dos tinggi, rupanya dapat 100 mg jer.


Tapi dengan Vitamin C Shaklee, kita bukan sahaja dapat 100 mg tu, tapi KITA DAPAT VITAMIN C 100 mg SETIAP JAM SECARA BERTERUSAN SELAMA 5 JAM! Ini kerana Vitamin C Shaklee dilengkapi dengan teknologi SUSTAINED RELEASE bermakna Vitamin C dilepaskan secara berperingkat dalam tubuh badan kita.


Jadi bila sekali kita makan 1 biji Vitamin C Shaklee, kita akan dapat Vitamin C berterusan selama 5 jam sama seperti kita makan 7.5 biji buah oren. Wow memang terbaiklah Vitamin C Shaklee!


Bukan itu sahaja, Vitamin C Shaklee diekstrak daripada jagung jadi ia adalah selamat diambil oleh mereka yang menghidap gastrik dan masalah kulit sensitif.


Di dalam Vitamin C juga mengandungi 25% Bioflavanoid yang mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C di dalam tubuh badan kita untuk membantu menentang bakteria dan radikal bebas.



ANTARA KELEBIHAN SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS SHAKLEE




Membantu Pembentukan Kolagen

Kolagen merupakan salah satu protein yang terdapat dalam tubuh badan kita. Ia merupakan komponen penting bagi penghasilan sel-sel kulit yang sihat, hasilnya kulit menjadi lebih gebu dan halus.

Tubuh badan kita sememangnya memerlukan kolagen bagi menghasilkan kulit yang sihat dan cantik. Kolagen bertindak sebagai penguat otot-otot di wajah supaya kelihatan lebih anjal. Walau bagaimanapun apabila kita berusia 25 tahun dan ke atas, penghasilan kolagen semakin lama semakin berkurangan.

Oleh sebab itu kita digalakkan mengambil supplement yang membekalkan atau membantu dalam penghasilan kolagen untuk memenuhi keperluan tubuh badan kita.

SR Vita-C Plus Shaklee membantu merangsang penghasilan semula kolagen dalam tubuh badan menjadikan kulit kita semakin halus, gebu dan cantik.


Kulit Lebih Halus Dan Gebu

Biasa lihat kulit bayi? Gebu, halus dan ANJAL? Anjal bermakna kandungan kolagen dalam tubuh badan bayi adalah mencukupi.

Berbanding dengan mereka yang sudah meningkat usia, kulit semakin kendur, berkedut dan tidak anjal lagi. Ini petanda kolagen semakin menyusut dengan sangat ketara dalam badan.


Mencerahkan Kulit Wajah

Pengambilan SR Vita-C Plus setiap hari membantu mencerahkan kulit wajah yang kusam dan tona tidak sekata.

Istimewanya lagi, Vitamin C juga bertindak sebagai anti-pigmen yang mencegah pembentukan pigmen yang mengakibatkan terhasilnya jeragat di wajah.


Melindungi Sel Kulit Daripada Kerosakan (Bersifat Sebagai Antioksidan)

Vitamin C adalah vitamin yang sangat penting dalam membantu melindungi ketahanan sel-sel kulit yang terdedah kepada sinar uv matahari yang mana pendedahan berterusan akan merosakkan sel-sel kulit.

Apabila sel-sel kulit mula terjejas kita akan dapat melihat beberapa kesan langsung antaranya, kulit menjadi kusam, tak berseri, jerawat naik dengan banyak, kulit berminyak, kulit terlampau kering, kulit sensitif malah paling ditakuti - jeragat juga akan terbentuk.


Mempercepatkan Penyembuhan Luka

Vitamin C juga sangat-sangat bagus untuk healing / penyembuhan luka. Kenapa ada orang lukanya cepat baik dan ada orang pula sebaliknya? Ini adalah dipengaruhi oleh kandungan Vitamin C yang mencukupi dalam tubuh badan.

Bila Vitamin C cukup, ia akan membantu memperbaiki sel-sel kulit yang luka dengan sangat cepat.

Sama juga bila naik jerawat kat muka atau badan kita. Jika kita kekurangan vitamin C, badan kita takkan mampu nak bekalkan Vitamin C yang mencukupi bagi membantu menyembuhkan dan mengecutkan jerawat.

Kesannya, jerawat yang luka tadi akan lambat pulih lambat kecut dan akan meninggalkan parut. Untuk memulihkan parut, kita perlukan sumber PROTEIN dan tidak cukup dengan hanya mengambil Vitamin C sahaja.

Uni memang ada masalah parut jerawat yang hitam-hitam masa dulu. Terjadinya hitam kerana sel yang baru terhasil tidak cukup nutrien. Bila Uni ambil protein (ESP) dan Vitamin C secara konsisten, slowly Uni nampak parut jerawat makin pudar dan sekarang ni memang kulit improve sangat-sangat :)


Berminat nak dapatkan Vitamin C Shaklee beserta jadual pengambilan vitamin yang betul untuk mendapatkan kesan yang optimum? Terus klik ORDER NOW untuk buat pesanan Vitamin C Shaklee anda.




NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai dan pelbagai manfaat lain?
Jom sertai Team Bisnes kami yang mempunyai kumpulan sokongan yang aktif dan sentiasa positif, kelas online percuma serta 100% guide from Zero to Hero.

Anda juga boleh mendapatkan sebarang rangkaian produk Shaklee terus daripada Uni.
Hubungi Uni untuk mendapatkan produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan eksklusif serta bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)


Siti Munirah (Uni)
Call : +60187669798
Whatsapp : www.wasap.my/60187669798/Shaklee
COD Johor di Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.
Be First to Post Comment !