Terima kasih kerana mengunjungi blog ini. Saya selaku penulis blog berharap anda membaca dan memahami isi kandungan penafian ini sebelum meneruskan pembacaan ke entry-entry yang lain.These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration (FDA). This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.


  1. Kunjungan anda ke blog ini adalah di atas kerelaan anda sendiri dan menggunapakai sebarang maklumat daripada blog ini adalah di atas risiko anda sendiri.
  2. Penafian ini adalah berkaitan blog milik saya yang isi kandungannya adalah tentang produk-produk Shaklee. Saya bukanlah doktor, pakar perubatan mahupun ahli nutrisi, oleh yang demikian saya ingin para pembaca tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA).
  3. Segala maklumat yang dinyatakan di blog ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti kepada konsultasi doktor ataupun pengganti kepada rawatan perubatan mahupun sebagai preskripsi ubat-ubatan. Segala produk yang dinyatakan di dalam blog ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
  4. Sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan tertentu atau merasakan diri anda mempunyai simptom-simptom penyakit tertentu, sila berjumpa dengan doktor untuk diagnosis dan rawatan selanjutnya.
  5. Testimonial yang dinyatakan di dalam blog adalah daripada individu itu sendiri dan tidak pernah disarankan atau dinilai oleh pihak pembuat produk. Sila ambil perhatian bahawa kesan penggunaan oleh setiap individu adalah berbeza.
  6. Maklumat yang dinyatakan dalam blog ini adalah sebagai sumber pendidikan dan maklumat umum yang menyarankan pengambilan supplement semulajadi bagi menjauhi sebarang ketidakcukupan vitamin atau mineral di dalam badan. Ia bukanlah nasihat yang mesti diikuti.
  7. Saya tidak bertanggungjawab di atas sebarang komplikasi akibat salah interpretasi atau salah guna maklumat oleh pembaca.
  8. Meneruskan pembacaan di blog ini bermakna pembaca sudah membaca, memahami dan mematuhi isi kandungan penafian ini.
  9. Penafian ini tertakluk kepada perubahan pada bila-bila masa.

Sekian, terima kasih.

Siti Munirah
7 Februari 2022